Zo krijg je Windows XP-updates tot april 2019

Zo update je Windows XP nog tot en met 2019
De officiële ondersteuning voor Windows XP is al een tijdje verlopen, maar een register-tweak maakt het alsnog mogelijk updates te krijgen.

Tenminste, dat beweert Ghacks. We draaien zelf namelijk al een tijdje geen XP meer en hebben hun bevindingen daarom niet kunnen testen. Mocht je dat zelf wel willen doen, dan raden we je in ieder geval aan vooraf een back-up te maken. Je weet het immers maar nooit.

Verschillende bedrijven en instellingen betalen Microsoft voor langere ondersteuning van XP. Ook het op Windows XP Service Pack 3 gebaseerde Windows Embedded Industry (POSReady) krijgt nog veiligheidsupdates, tot april 2019. Deze updates zijn identiek aan de updates die Microsoft uit zou brengen voor Windows XP, zo schrijft Ghacks.

Sterker nog, je kunt deze updates gewoon installeren op je XP-computer, mits deze is voorzien van Service Pack 3 en het om de 32-bit versie gaat. Je hoeft hiervoor slechts een kleine register-tweak uit te voeren, die ervoor zorgt dat Microsoft jouw systeem herkent als POSReady-systeem.

Hoe je dat doet, leggen we hieronder uit:

1. Maak een back-up van je systeem, voor het geval dat.
2. Open een nieuw Kladblok-document.
3. Kopieer en plak de volgende tekst:

Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\WPA\PosReady]
“Installed”=dword:00000001

4. Sla je document op als xp.reg.
5. Dubbelklik om de wijzigingen in het register door te voeren.

Nogmaals: we hebben bovenstaande tweak niet getest. Het uitvoeren is dan ook voor eigen risico.

Nog geen reacties

 1. Het verbaasd mij niet echt, hij checkt dus gewoon iets in het register wat jij dus met dat command aanpast.

  Voor een groot deel van de gebruikers zal dit nog steeds te eng en ingewikkeld zijn. En bij (grotere) bedrijven komen ze gewoon langs om je licenties te controleren, dus dan checken ze ook wel even of je betaalt een verlengd-support contract hebt.

 2. Zo te zien werkt het dus.
  Ik heb hier nog een oude xp pc staan waar de laatste updates opstaan, na die aanpassing in het register update xp wat updates van mei 2014.

 3. Volgens mij loop je als XP gebruiker nog het meeste risico als je dat doet in combinatie met Internet Explorer. Doordat Microsoft er voor gekozen heeft om deze browser verregaand te integreren in hun besturingssysteem, is het simpelweg patchen van deze browser niet meer afdoende. Dus tip nummer één aan alle XP gebruikers: ruil IE in voor Chrome, Mozilla, Safari of Firefox of elke andere browser die ter download tot je beschikking staat.

  Blijft desalniettemin over dat de bovenstaande tip geniaal is in al z’n eenvoud.

 4. Ik heb een oude pc met XP van mijn werk gekregen.
  Ik heb het advies om de bovenstaande tekst gekopieerd en in een kladblok document geplakt.
  Bij het opslaan gaat het niet goed.
  Waar moet ik het opslaan en hoe krijg ik de updates geactiveerd.

 5. Beste vandersman je moet het bestandje renamen in xp.reg als je het hebt opgeslagen als een xp.txt bestand. Als je het hebt veranderd in xp.reg en je dubbelklik op het bestandje wordt het automatisch in het register opgeslagen. verder hoef je niets te doen alleen PC opnieuw opstarten, de updates komen vanzelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *