Zo krijgt de iPhone versneld een USB-C poort

Ook andere alternatieven verdwijnen als USB-C de standaard wordt.

Een van de consequenties van het kiezen voor Apple devices is dat je in plaats van de normale USB poort (officieel de USB-C poort genoemd) verplicht bent om met de Lightning poort te werken. Uiteraard past de gewone USB-C aansluiting daar niet op, dus met het maken van verloopjes en andere oplossingen ontstond voor Apple een lucratieve bedrijfstak.

De Europese Unie heeft inmiddels becijferd dat het gebruik van meerdere soorten poorten leidt tot 51.000 ton afval per jaar. Daarom wil zij ingrijpen. Een voorstel om voor te schrijven dat de USB-C poort de enige toegestane poort voor apparaten op de Europese markt wordt is in de maak.

Nu geldt het voorstel niet alleen voor de Lightning poort, maar ook voor andere alternatieve poorten. Gezien de kosten van een dergelijke operatie betekent dit dat Apple, op het moment dat dit verplicht wordt, waarschijnlijk wereldwijd overschakelt op USB-C voor de iPhone.

Overigens is Apple inmiddels op andere apparaten, zoals de MacBook Pro en de iPad Pro.

Apple is, zoals verwacht, niet blij met de situatie en wil voorkomen dat zij verplicht worden om één universele adapter de gebruiken. Zij werkt dan ook aan de mogelijkheden om hun apparaten zonder charging poort uit te brengen. Het zou ook mogelijk zijn dat Apple zelf versneld tot een integratie van de USB-C poort op de iPhones overgaat om zo de angel uit de discussie te halen.

Kortom, weer een reden om de ontwikkelingen rond de nieuwste iPhones te blijven volgen, hetgeen we uiteraard graag voor je doen.

5 reacties

  1. Ik ben niet vaak blij met Europese beslissingen, maar deze is gewoon heel goed. Je voorkomt heel veel afval, slechte, goedkope kabeltjes en verloopjes uit China, en maakt alles voor de consument vele malen makkelijker!

  2. Volgens mij zijn er bergen usb kabeltjes die allemaal weer een andere standaard hebben en niet hetzelfde kunnen.

    Dus nu krijgen we een wildgroei an usb C ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *