Zo kun je de batterij van de Note 7 zelf minder knijpen

Galaxy Note 7
Door middel van een software-update is de batterij van het oude type Galaxy Note 7 geknepen. Dit kun je gedeeltelijk bijstellen.

Niet iedereen heeft (om wat voor reden dan ook) zin om diens Galaxy Note 7 om te ruilen voor een nieuw, veilig exemplaar. Samsung heeft voor deze oude toestellen een software-update beschikbaar gesteld, zodat het ontploffingsgevaar afneemt.

Wanneer je de smartphone in de lader stopt, dan stopt deze automatisch met laden wanneer de batterij op 60 procent is. Volgens de Zuid-Koreaanse techfabrikant wordt de kans dat het toestel ontploft of smelt hierdoor aanzienlijk kleiner.

Het kan zijn dat er men hier niet op zit te wachten. Samsung geeft dit groepje (eigenwijze) mensen dan ook de kans om dit zelf bij te stellen. Via de instellingen is het mogelijk om het laadlimiet te verhogen van 60 naar 80 procent. 100 procent opladen blijft overigens onmogelijk. In de screenshot hieronder kun je zien hoe dit scherm eruitziet. (via Sammobile)

Note 7

2 reacties

  1. Wat een briljant advies. Hoe dom kun je zijn. Inderdaad een voor de Darwin awards. Mijn aanvullende advies, in de linker broekzak bewaren. Of rechts wanneer je rechtsdragend bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *