Zo kun je iemands verwijderde WhatsApp-appjes toch lezen

Auteur: , Geen reacties
Cheeki Breeki WhatsApp-exploit

Een liefdesverklaring van je crush die ze heeft verwijderde? Zo krijg je hem terug.

Recentelijk voegde WhatsApp eindelijk de uitgebreide verwijder-functie aan de chatapp toe. Het verwijderen van berichten, nu niet alleen voor jezelf maar ook voor anderen, was heel hard nodig. Door middel van een loophole kunnen gebruikers helaas je sappige verwijderde berichtjes nog steeds lezen.

De loophole werd door de Spaanse Android-blog Android Jefe ontdekt in de notificatie log van Android. De workaround maakt namelijk gebruik van het interne logboek van Android, dat alle notificaties bijhoudt en zo dus (ongewild) toch WhatsApp-berichtjes opslaat, zelfs als ze later verwijderd zijn.

Nu is deze loophole ook direct zijn eigen zwakte, want om een appje in het logboek terug te kunnen vinden, moet het überhaupt een notificatie getriggerd hebben. Met andere woorden, een berichtje komt alleen in het logboek te staan als je een notificatie hebt gehad van dat berichtje, wat waarschijnlijk betekent dat je het appje (deels) al hebt gelezen, of de notificatie hebt geswiped. In dat geval heb je waarschijnlijk ook eerst het berichtje gelezen.

Dit zijn twee manieren waarop je van de loophole gebruik kunt maken:
1) Je downloadt de app Notification History. Je krijgt dan toegang tot je notificatielogboek, waarna je in de log kunt zoeken naar het verwijderde berichtje. Wellicht dat je crush dus toch naar je stuurde dat ze je leuk vindt.
2) Door lang op het home-scherm te drukken kun je op sommige toestellen ook zonder een app van derden bij je notificatielog. Bij ‘Widgets’ zoek je naar ‘Activiteiten’ > ‘Instellingen’ > ‘Notificatie logboek’.

Er zit daarnaast nog een kleine restrictie aan het teruglezen van verwijderde berichtjes. De activiteitenlog slaat namelijk alleen de eerste 100 tekens van een bericht op, dus lange liefdesverklaringen of uitgebreide scheldkanonnades worden mogelijk niet geheel weergegeven. Ohja, en deze loophole is alleen beschikbaar op toestellen met Android 7 of nieuwer.

Meer lezen over WhatsApp? In dit artikel lees je over de aankomende update omtrent geluidsopnamen. Ben je een beetje klaar met alle gesprekken, appjes en meldingen? Dankzij deze app hoef je niet te reageren op WhatsApp.

Via: GadgetNDTVEr zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).