Zo kun je nu al aan de slag met Windows 10 S

Auteur: , 1 Reactie
Windows 10 S

Heb je nog ergens een oude PC staan, dan hebben we goed nieuws voor je: Windows 10 S is in principe al door iedereen te installeren.

Je kunt via het Insiders-programma nu een installatieprogramma downloaden om Windows 10 S te testen. Je hebt alleen een Windows 10 Pro- of Enterprise-licentie én een geschikte computer nodig om het besturingssysteem te kunnen installeren.

Windows 10 S is een behoorlijk afgeslankte versie van Windows 10, zodat je ook op eenvoudigere hardware soepeltjes kunt werken. Dat wil Microsoft onder andere bereiken door alleen apps uit de Windows Store te laten installeren.

De focus ligt vooral op het onderwijs, dus Microsoft maakt het ook mogelijk om veel functionaliteiten op afstand te beheren. In dat opzicht is de timing perfect: overal ter wereld start het nieuwe schooljaar, dus er zal onder veel mensen vraag zijn naar een snel en doelgericht besturingssysteem.1 reactie

Klopt het dat je ook geen standalone software kunt installeren? Photoshop bijvoorbeeld? Dat valt natuurlijk niet onder apps.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).