Zo kun je op Instagram zien wie online is

Auteur: , Geen reacties
Instagram

Ja, het is ook uit te schakelen.

Instagram komt steeds vaker met updates waar niemand om heeft gevraagd. Sinds vorige week is dat het tonen van de status van een gebruiker. In de berichten-sectie van de app kun je zien wie de applicatie voor het laatst geopend heeft.

De dienst geeft in detail aan wie online is en wie niet. Bij sommige gebruikers staat “twee dagen geleden”, terwijl bij anderen “22 minuten geleden actief” staat. Mensen die online zijn krijgen de status “Nu actief”. De functie is wat verstopt en is niet te zien via de tijdlijn. Je moet er dus echt specifiek naar op zoek zijn om erachter te komen wie online is en wie niet.

Wil je deze informatie geheim houden, dan kan dat gelukkig ook. Ga naar Instellingen in de Insta-app en scroll naar beneden. Vink vervolgens “Activiteitstatus weergeven’ uit. Zo kunnen andere gebruikers niet zien wanneer je on of offline bent. Je creĆ«ert zo wel een beperking voor jezelf. Door de functie uit te schakelen kun je niet langer zien of anderen online of offline zijn. Fair enough.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).