Zo kun je sneller dan ooit je torrents downloaden

Auteur: , 6 Reacties
Zo downloadt je sneller torrents dan ooit

Mocht The Pirate Bay fungeren als testbeeld op je computer, dan ben je vast benieuwd hoe je de downloadsnelheid van je torrents een flinke boost kunt geven. We hebben goed nieuws, want we gaan het je in dit artikel vertellen.

Je kunt tientallen programma’s kiezen om je favoriete films, games of programma’s binnen te halen, maar we zouden je aanraden om voortaan Vuze te gebruiken. Deze applicatie beschikt sinds kort namelijk een functie die ervoor zorgt dat je op topsnelheid kunt downloaden. Wat het verschil is met andere torrent-applicaties? Vuze combineert twee torrents om één bestand te downloaden, waardoor je een flinke snelheidswinst boekt.

In het voorbeeld van Azureus, de ontwikkelaar van Vuze, wordt LibreOffice in eerste instantie op de normale manier gedownload met een snelheid van 1,2 MB/s. Even later worden er twee torrents gecombineerd en komt er zomaar 1,0 MB/s bij. Vuze neemt het harde werk niet helemaal uit handen, want je zult zelf op zoek moeten naar twee torrents die dezelfde bestanden aanbieden. Dat kan gelukkig wel via de ingebouwde zoekmachine van Vuze, dus veel moeite hoef je niet te doen.6 reacties

Of je neemt een abbo op nieuwsgroepen en installeerd couchpotato, sabnzbd+ en sickbeard en je hoeft nooit meer iets zelf te doen anders dan intypen welke serie of film je leuk vind.
klinkt goed, maar ik pak standaard al 4.8mb/s, mits solide peerd uiteraard
Wow, waarom zou je zo moeilijk doen. Als je gewoon een torrent hebt waar veel seeders zijn zal je waarschijnlijk je maximale snelheid behalen.

Heb je een oude/minder populaire torrent met weinig seeders, dan is de kans klein dat je precies dezelfde vindt om ze beide met deze Vuze te downloaden.
utorrent doet dit toch ook gewoon?
@bassen: hoe?
8mb/s bij een torrent met goede seeds. 8mb/s is trouwens de max die ik door de router laat gaan.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).