Zo kun je Whatsapp-berichten na 24 uur automatisch laten verwijderen

We WhatsAppen wat af met zijn allen.

De verleiding is groot om de hele dag door berichtjes te versturen en te ontvangen. Je telefoon maakt van al deze berichtjes een back-up en slaat ze op in het geheugen.

Hierdoor raakt de opslagruimte steeds voller en kan je toestel langzamer worden. Chatberichten met de hand verwijderen is erg omslachtig en tijdrovend. Maar gelukkig is er een manier om je chatberichten na 24 uur automatisch door je smartphone te laten verwijderen.

WhatsApp-berichten verwijderen in Android en iOS

Bij veel berichtjes is de kans groot dat je er na één keer lezen nooit meer naar kijkt. Daarom kun je ze beter verwijderen, zodat ze niet onnodig opslagruimte op je telefoon innemen. Dit kun je bij zowel Android – bijvoorbeeld de samsung a serie – als iOS-toestellen in een paar handige stappen instellen:

1. Open een gesprek.

2. Klik op de naam van de contactpersoon.

3. Kies voor ‘Berichten met vervaldatum’.

4. Hier kun je kiezen voor: 24 uur, 7 dagen of 90 dagen als periode waarin de berichtjes moeten worden verwijderd.

Het kan ook op de volgende manier:

1. Ga naar Instellingen.

2. Kies Account.

3. Klik op Privacy

4. Ga naar ‘Standaardtimer voor berichten’.

5. Hier kun je kiezen voor een periode van 24 uur, 7 dagen of 90 dagen om berichten te verwijderen.

In de lijst met je contacten komt er bij de contactpersoon waarbij je automatisch verwijderen hebt ingesteld een timer-icoon te staan. Zo kun je meteenz zien welke chatberichten zijn verwijderd. Je krijgt ook een melding als jij of je contactpersoon de instellingen van de chat veranderen.

Groepschats

Bij onderlinge chats kunnen zowel de verzender als de ontvanger van berichtjes instellen dat de chats automatisch moeten worden verwijderd. Groepschats kunnen ook op deze manier door alle deelnemers worden verwijderd. Maar de beheerder kan de groepschat wel zo instellen dat alleen hij of zij automatisch verwijderen kan in- of uitschakelen. Hiervoor moet hij of zij naar ‘groepsinstellingen’ gaan en daar bij ‘bewerk groepsinfo’ voor ‘alleen beheerders’ kiezen.

Niet al je berichten worden automatisch verwijderd

Als je de functie voor het automatisch verwijderen van berichten instelt, worden alleen nieuwe berichten verwijderd. Berichten die je daarvoor hebt ontvangen of verstuurd zul je zelf handmatig moeten verwijderen.

Je WhatsApp-berichten verdwijnen niet helemaal

Houd er rekening mee dat je WhatsApp-berichten nooit helemaal verdwijnen. Ze worden namelijk wel van jouw telefoon verwijderd, maar je chatpartner kan de berichten wel gewoon nog doorsturen of opslaan op zijn of haar smartphone. Als deze berichten worden gedeeld in een chat waarin automatisch verwijderen niet is ingesteld, blijven ze daar dus gewoon staan. Wees daarom dus altijd voorzichtig met wat voor soort berichtjes je naar je chatpartners stuurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *