Zo kun je de Windows 8.1 update nu al installeren

Zo kun je de Windows 8.1 update nu al installeren
We gingen er vanuit dat de Windows 8.1-update pas op 8 april beschikbaar zou komen tijdens Microsofts Build in San Francisco, maar in Redmond hebben ze de boel iets eerder laten lekken dan de bedoeling was. Zin in een risicootje? Hier heb je de bestanden om ‘m alvast te installeren.

Met de update voor Windows 8.1 komt Microsoft de desktopgebruiker zonder touchscreen een heel eind tegemoet. Windows 8 was met het tegels-startscherm en verdwijnen van de startknop niet de meest desktopvriendelijke versie, iets dat nu wordt rechtgezet. Zo wordt het mogelijk om de Windows-apps te minimaliseren en te maximaliseren en kunnen apps aan de taakbalk worden bevestigd. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om in te stellen dat Windows automatisch opstart in de desktop-omgeving.

Windows 8.1 installeren

Hoewel het ongetwijfeld minder hassle is om op de officiële release te wachten, zijn er momenteel twee manieren om de update te installeren. Op mydigitallife staan zes bestanden waarmee Windows wordt gepatcht en de update handmatig kan worden uitgevoerd. Neowin ontdekte dat het ook mogelijk is de instellingen in Windows Registry te wijzigen, waarna de update binnenloopt. Zij omschrijven het als volgt:

“In regedit, navigate to “HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\” and create a new key called “SHWindowsPoolS14″, now reboot your PC and check for new updates. You should see “Update for Windows 8.1 for x64-based Systems (KB2919442) – (S14 Prerequisite v01.0008)“, this is the first in a series of updates that will update your PC to Windows 8.1.1 (or whatever it’s called).”

Microsoft heeft er ook voor gezorgd dat Windows voortaan minder ruimte inneemt. Dit betekent dat de update voor Windows 8.1 al op devices met 1GB werkgeheugen en minimaal 16GB opslagruimte kan worden geïnstalleerd. Iets waarmee het bereik van het OS kan worden vergroot.

[lg_folder folder=”Windows/Windows_8.1_Final/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Screenshots via The Verge

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *