Zo kun jij als eerste aan de slag met Android 7.0 N

De splitscreen-modus voor Android
Google staat op het punt om de eerste preview-versie van Android 7.0 N vrij te geven. De veranderingen zijn niet zo schokkend, dus van een grote lancering zal geen sprake zijn.

De zoekgigant vertelt doorgaans voor het eerst over de nieuwe Android-versie tijdens Google I/O. Dat zou dit jaar niet gebeuren, simpelweg omdat er niet genoeg aan te kondigen is, zo blijkt uit een document dat verscheen en weer verdween bij Ars Technica. Android N zou onder andere een vernieuwd notificatiescherm, een split screen-modus en een verbeterde Doze-functie krijgen, maar daarmee houdt het wel op.

De Split Screen-modus is beschikbaar voor telefoons en tablets, al zul je er natuurlijk vooral met een grotere display profijt van hebben. Android krijgt ook een picture in picture-stand, zodat je bijvoorbeeld via een klein scherm naar video’s kunt kijken terwijl je iemand een bericht stuurt.

Ook de verbeterde Doze-feature is interessant, omdat deze functie ervoor zorgt dat je telefoon minder van je accu vergt als het scherm uit staat. Welke aanpassingen Google precies door wil voeren is op dit moment nog niet duidelijk.

Het zou de bedoeling zijn om vandaag al de eerste previewversie voor ontwikkelaars vrij te geven, al houdt niemand je tegen om deze Android-versie alvast op je Nexus-toestel te installeren. Of het verstandig is, is natuurlijk een tweede, maar je bent ongetwijfeld volwassen genoeg om daar zelf een beslissing over te nemen.

Update: Je kunt de developer preview van Android N hier downloaden.

3 reacties

 1. men zou beter eerst wat toestellen naar marshmellow brengen, enkel de nexus toestellen krijgen iphone gewijs altijd direct de nieuwe update maar de andere fabrikanten trekken zich hier niets van aan.

  • @Jantje_555: Daar kan Google zelf natuurlijk vrij weinig aan doen. De fabrikanten gooien een skin over Android heen. Bij een update vanuit Google moeten de fabrikanten dus checken of alles nog werkt en de nieuwe mogelijkheden verwerken in hun skin. Helaas zijn velen daar vrij langzaam in (want ze willen natuurlijk liever dat jij gewoon de nieuwe telefoon van ze koopt)
   Dat is het nadeel van Android, dat fabrikanten het mogen aanpassen en gebruiken. Apple heeft hier geen ‘last’ van omdat het een gesloten systeem is. Apple regelt alles zelf zonder andere fabrikanten die gebruik mogen maken van het OS op hun eigen device.

  • @Jantje_555: Het is allemaal niet zo simpel.

   A> Niet alle Nexus devices krijgen allemaal direct de nieuwste versie … Zit soms gewoon weken tussen. Vooral de oudere modellen wachten wat langer.

   B> Google hoeft maar een paar modellen te voorzien en het is klaar. De andere merken hebben meer modellen en dus veel diversiteit vwb hardware en dus drivers, etc etc.

   Apple heeft een handje vol IOS devices en dus ook een stuk simpeler.
   Snap die drukte niet.
   Meer als een miljard mensen draaien Android en iedereen is gewoon online, appt, mailed, maakt vieze foto’s, navigeert, etc etc etc etc etc etc.
   Wat is nu precies het probleem met veel later pas de recente Android versie ?

   Het werkt toch … Welke exploits ? Wijs ze eens aan waarbij half Nederland huilend op de bank zat want hun Android is gehacked.

   Storm in een glas water.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *