Zo kunnen iOS-apps stiekem foto’s en video’s van je maken

iOS-apps kunnen stiekem foto's en video's van je maken
Ai… Apple roept altijd privacy zo belangrijk te vinden, maar ondertussen blijkt dat apps met toegang tot je camera stiekem foto’s van je kunnen maken.

Uitgerekend een ontwikkelaar van Google bracht de problemen aan het licht. Hij maakte een demo-app om te laten zien wat er aan de hand is: zodra jij een app toestemming geeft om de camera te gebruiken, blijkt diezelfde app ongemerkt foto’s of video’s te kunnen maken met je telefoon.

[gv data=”GqWUaflPMh0″][/gv]

Felix Krause, de ontwikkelaar in kwestie stelt dat er tientallen situaties te bedenken zijn waarin de camera-toegang misbruikt wordt. Denk aan social media, waarbij aan je gezichtsuitdrukking te zien is of je een advertentie leuk vindt of niet.

Apple heeft nog niet op de berichten gereageerd, dus het is nog onduidelijk hoe de techgigant de problemen wil gaan oplossen.

Nog geen reacties

  1. Mis ik iets? Je geeft een app toestemming om de camera te gebruiken. Vervolgens kan de app de camera gebruiken. Logisch toch?

    Als mijn zaklamp app om toestemming vraagt mijn contacten te bekijken en de camera wil gebruiken, dan druk ik toch niet op accepteren?

    • @ffw88: ja ik snap de ophef ook niet helemaal.

      Daarbij … zoals gewoonlijk word hier niet het hele verhaal verteld. De “onderzoeker” heeft ook gemeld dat de kans dat dit soort kwaadwillende apps in de appstore komen … NIHIL is.

      Maar goe … het zal allemaal wel weer 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *