Apparaten opladen met wifi-signaal? Het kan

Auteur: , Geen reacties
WIFI straat

Waar we eerder al zagen dat een telefoon kan worden opgeladen met radiosignalen, passen onderzoekers dit trucje nu toe met een WiFi-signaal om kleine apparaten op te laden.

De wetenschappers van de universiteit van Washington noemen hun vinding ‘Powifi’. Die maakt het mogelijk om temperatuursensors of andere kleine apparaten van stroom te voorzien. De techniek werd gedemonstreerd op de Emtech Digital-conferentie, georganiseerd door de technische universiteit MIT. Omdat binnen de wifi-standaard wordt gewerkt zou het systeem kunnen werken met bestaande hardware. Het werkt ook met bestaande apparaten, door middel van een speciale USB-dongel. Tijdens de conferentie werd de techniek gedemonstreerd met een een fitnesstracker: die ging in 2,5 uur van leeg naar 41% vol, zij het op een afstand van vijf centimeter.

Het systeem zou geen invloed hebben op de kwaliteit van de internetverbinding, omdat alleen een energiesignaal wordt verstuurd als er op het betreffende kanaal geen internetverkeer is. Maar zelfs dan kan uit die internetsignalen energie worden opgevangen.

De onderzoekers zien dit als een eerste stap naar draadloze stroomvoorziening in huizen en kantoren.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).