Zo laat YouTube je online make-up testen

Zo laat YouTube je online make-up testen
Daar gaan een hoop meiden blij mee zijn.

Op YouTube kun je voor van alles terecht. Een populair onderwerp is bijvoorbeeld beauty. Make-up tips, de nieuwste producten en crèmes komen voorbij in video’s van YouTubers. Allemaal leuk een aardig, maar je moet alsnog naar de winkel om de nieuwste make-up zelf uit te proberen. Je weet immers niet hoe het op je eigen gezicht staat.

Daar gaat verandering in komen. Google heeft vandaag bekendgemaakt dat YouTube-kijkers make-up kunnen uitproberen door middel van augmented reality. Ze noemen het AR Beauty Try-On. Terwijl je kijkt naar een make-up tutorial video op YouTube, kun je tegelijkertijd de make-up uitproberen op je gezicht.

De techniek is in samenwerking met MAC en FameBit ontwikkeld. Voorlopig werkt de technologie alleen met make-up van het merk MAC. In een later stadium worden meer merken aan het portfolio toegevoegd. Naast uitproberen kan de make-up ook direct aangeschaft worden. Dit gaat door middel van een link.

Het blijft natuurlijk een visualisatie, dus hoe het in het echt oogt zal altijd de grote vraag blijven. Het geeft in elk geval een opzetje om te kijken of de bepaalde make-up bij je past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *