Zo link jij jouw Samsung Galaxy S10 (Plus) of Note 9 aan Windows

samsung-galaxy-link-to-windows
Dit moet je niet doen met andere smartphones!

Een van de nieuwste toepassingen die bij de onthulling van de Samsung Galaxy Note 10 naar voren kwam was de mogelijkheid om jouw smartphone te koppelen aan Windows. Inmiddels hebben slimme gebruikers ontdekt dat dit ook mogelijk is met andere Samsung toestellen zoals de Samsung Galaxy S10, Samsung Galaxy S10 Plus en Samsung Galaxy Note 9.

Uiteraard delen we graag hoe je dit kunt doen. Uiteraard begin je met een back-up van alle informatie op jouw Smartphone.

Wanneer je dit gedaan hebt controleer je of Android inmiddels de update naar Android 9 (Pie) gehad heeft. Als dit zo is kun je uit de Play Store de Microsoft Your Phone app downloaden. Hierna kun je de link naar Windows Service via deze link sideloaden.

Als het goed is zie je dan onder ‘Quick Settings’ een tegel staan met de ‘link to windows’ mogelijkheid. Deze kun je gebruiken wanneer je het apparaat met Windows en jouw smartphone via de Microsoft Your Phone app hebt verbonden.

Je kunt nu, zonder het laatste nieuwe toestel te kopen toch gebruik maken van deze handige toepassing.

Overigens is een waarschuwing op zijn plaats. Je kunt deze toepassing niet uitvoeren met andere toestellen dan de Samsung Galaxy’s. Je kunt anders fikse problemen ervaren. Bovendien is voer je dergelijke ’tweaks’ altijd op eigen risico uit. Bovendien blijkt het handig om eerst even de USB-stick of SD-kaart te verwijderen als je updates krijgt.

Bron: XDA-developers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *