Zo los je 5 irritante zaken in iOS-10 op

iOS 10
Zoals altijd bij een nieuwe versie van iOS, zijn er een paar zaken die nogal irritant zijn. We hebben voor 5 van deze zaken een oplossing.

1: Siri discreter maken
Spotlight is een geweldige functie, maar waarom Spotlight het nu per se nodig vindt om zoekwoorden van alles(!) waar je naar gezocht hebt te bewaren is ons onduidelijk. Soms is een beetje privacy op z’n plaats toch? Wissen lukt niet, maar deze functie uitzetten wel.

– Instellingen->Algemeen->Spotlight Search
– vinkje Siri Suggestions uitzetten

2: iOS 10 iets minder bijdehand maken
Handig hoor dat al je gegevens meteen worden ingevuld, maar soms wil je dat echt niet bijvoorbeeld als je net verhuisd bent of net een nieuwe creditcard hebt.

-Instellingen->Safari->AutoFill
-Vink uit: Gebruik contactinfo, namen en wachtwoorden

3: Hoe krijg je dat stomme dictafoontje weg?
Dicteren kan handig zijn, maar sommige mensen zien het icoontje liever niet op hun toetsenbord. Als je iOS 10 installeert, kan het gebeuren dat het icoon plots weer opduikt en ook niet meer weggaat.

-Instellingen->Algemeen->Toetsenbord->
-Zet Dicteerfunctie een paar keer aan en uit

4: Waarom werkt die Home-knop nu zo gek?
Het was zo fijn. Met een druk van je vinger je iPhone ontgrendelen. Maar ja, Apple heeft de functie van de Home-knop drastisch aangepast. Gelukkig is deze instelling eenvoudig weer terug te zetten.

-Instellingen->Algemeen->Toegang->Thuisknop
-Vink aan: vinger gebruiken om schermtte ontgrendelen

5 Waarom krijg je ineens geen notificaties meer?
In iOS 10 kun je zonder het scherm te ontgrendelen reageren op berichten. Als je dat niet fijn vindt, kun je dat uiteraard uitzetten, maar dat betekent ook dat je van wat oudere apps ineens geen notificaties meer krijgt. Een echte oplossing is er niet, maar de verwachting is dat deze apps snel met updates komen. Goed de appstore in de gaten houden dus.

iOS 10

In dit artikel leggen we je de 5 belangrijkste vernieuwingen van iOS 10 uit. En als je wilt lachen om Apple: check dit.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *