Zo maak je een 3D-render van het wifi-bereik in je huis

Wifi-3D-Map
Op welke plekken in je huis is het wifi-bereik het slechtst? En waar kun je dus het beste een signaalversterker plaatsen?

YouTuber CNLohr heeft een manier gevonden om een 3D-render te maken van het wifi-bereik in je huis. Door gebruik te maken van een wifi-module en CNC Mill, kreeg hij het voor elkaar om de sterkte van het wifi-signaal in kaart te brengen. Vervolgens zette hij deze gegevens om in de 3D-plattegrond die je in onderstaande video kunt bekijken.

Zelf doen?
In zijn video legt hij bovendien stap voor stap uit hoe je zelf een vergelijkbare scan van je huis kunt maken. In de beschrijving van de video staan alle benodigde downloadlinks met betrekking tot de software. Handig als je in bepaalde kamers weinig tot geen bereik hebt, en je precies wilt weten waar dit probleem vandaan komt.

[gv data=”aqqEYz38ens”][/gv]

3 reacties

  1. Om de sterkte van wifi overal in huis/kantoor in kaart te brengen (waar zwak, waar sterk) is Ekahau HeatMapper – The Free Wi-Fi Coverage Mapping Site Survey Tool http://www.ekahau.com/products/heatmapper/overview.html (voor Windows) of NetSpot http://www.netspotapp.com/ (voor Mac OS X) of WiFi Solver FDTD https://play.google.com/store/apps/details?id=com.jasmcole.wifisolver (voor Android ). Wel in 2D, maar dus veel makkelijker uit te voeren…
    (Verwante software kun je vaak vinden door een al bekende software titel te zoeken op http://www.alternativeto.net).

    Lees ook http://www.apparata.nl/nieuws/zeven-tips-om-je-wifisignaal-te-verbeteren-7831 en http://www.apparata.nl/nieuws/in-5-stappen-naar-een-veilig-en-stabiel-thuisnetwerk-3397

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *