Zo maak je een back-up van je iPhone op iCloud

iCloud slaat gemakkelijk je gegevens op
Want alles is blijvend op het internet!

Wat doe jij als je telefoon is gecrasht en al je bestanden verdwenen zijn? Met deze handige stappen zorg je ervoor dat je dan tenminste nog je bestanden op iCloud hebt staan, want dan kun je het altijd terughalen.

Stap 1
Ga naar instellingen op je iPhone

Stap 2
Scroll naar beneden tot je ‘iCloud’ vindt en druk erop.

Stap 3
Scroll naar beneden om te zien welke data of apps ingesteld zijn om een iCloud back-up te maken wanneer iCloud back-up is ingesteld. Schakel de apps in waarvan je wil dat ze worden gesynchroniseerd en geback-upt met je iCloud. En druk op de ‘back-up’ optie om de iCloud back up in te schakelen. Je hebt een actieve Wi-Fi verbinding nodig om een back-up met iCloud te maken.

Stap 4
Scroll naar boven en zoek naar de ‘geheugen’ optie. Druk daarop en navigeer naar ‘beheer geheugen’.

Stap 5
Je ziet je recente back-ups. In dit geval heb je geen back-up dus is er ook geen geheugen naartoe gegaan. De back-up heeft meestal een naam zoals deze iPhone. Druk erop en je komt bij een informatiescherm. Je ziet daar de datum van de laatste back-up, back-up grootte en de geschatte toekomstige back-up grootte.

Stap 6
Scroll naar beneden en druk op ‘laat alle apps zien’. Daarna kun je instellen van welke apps je een back-up wil maken. En klaar is kees!

Zorg er alleen wel voor dat je back-up niet groter is dan 5GB, want anders moet je iCloud ruimte bijkopen.

Nog geen reacties

 1. En dat is nou juist het punt … Wat is nu 5GB als limiet voor de backup van een smartphone anno 2016-2017 ?

  Juist ja, helemaal niets !
  Kan je dus weer jaarlijks 12 euro betalen voor extra opslag die andere diensten gratis leveren en dan heb je nog slechts 50GB, ook niet de wereld met 64-128 en 256 GB Iphone versies tegenwoordig.

  Nee, ik hoor het je al zeggen … staan niet altijd bomvol maar iemand koopt niet een 128GB versie om daar slechts 32GB van te gebruiken.
  Steikem gaat dat erg snel met 4K filmen, whatsapp user groups, grote apps, etc etc.

   • @simonklaassen: Ja, voor een realistische backup moet je dus maandelijks betalen …
    Anno 2017 geeft Apple jou 5GB, zelfs bij de aanschaf van een dure 256GB Iphone7.

    Zelfs de meest basic Google Cloud service geeft je al 3x zoveel, en dat voor niks.

    Natuurlijk is die ene euro niet heel veel geld maar het gaat erom dat trouwe klanten een vinger krijgen als ze echt iets met hun nieuwe device willen doen.

    Als je minder als 5GB aan data op een Iphone hebt staan is dat leuk voor jou maar TOTAAL niet representatief voor het overgrote deel van de gebruikers.
    Net zoals er ook mensen zijn die genoeg aan een Nokia 3310 hebben… Gefeliciteerd.

    Serieuze en realistische gebruikers kopen een smartphone om er meer mee te doen dan alleen bellen en sms’en en dan is vandaag 5GB niet te gebruiken.
    Vergeet ook niet dat alle mail en attachments in de cloud blijft staan en ook snoept van die 5GB.

 2. Zou mooi zijn als Apple de iCloud storage, deelbaar zou maken met je Gezin (net als de betalingsgegevens en apps). Dat zou het iets makkelijker zijn om een grotere bundel te kopen.

  • @av_diver: Laten ze eens beginnen met een User account op een Ipad … Zodat meerdere mensen de Ipad kunnen gebruiken. Touch ID leent zich daar perfect voor !
   Android doet dat al jaren, Apple logischerwijs ($$$$$$$$) niet. Voor een Tablet is dat echt een manco.

 3. Je kunt ook de foto’s en video’s uitzetten in iCloud backup en Google photos gebruiken voor je foto’s. Die levert ongelimiteerde opslag in hun formaat. Als je het origineel wilt behouden zit je aan je Google drive limiet vast maar dit word pas boven 16MP foto’s aangeraden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *