Zo maak je een gamecontroller van IKEA-producten

IKEA-controller
Zit je tijdens het eten ook wel eens naar een fruitschaal te kijken met de gedachte: “Daar zou ik perfect een videogame mee kunnen spelen”? Dan wordt jouw droom nu werkelijkheid.

Open Controllers maakt namelijk gamecontrollers van IKEA-producten. Door de technologie van je smartphone te bundelen met alledaagse voorwerpen, maak je in een handomdraai een nieuwe manier om een spel te besturen. Speciaal gemaakte puzzelgames kunnen hier hun voordeel mee doen.

Onderzetters en lampen
Met twee houten schalen en wat onderzetters creëer je bijvoorbeeld een houten bal. Als je daar vervolgens je smartphone instopt, herkent de bal dat hij rolt door de gyroscoop van je telefoon. Als je een telefoon in een lampenkap stopt, en je er vervolgens met een lamp bovenop schijnt, herkent de camera waar het licht vandaan komt. Deze informatie kan gebruikt worden om verschillende games te besturen, die speciaal voor deze nieuwe manier van user-input gemaakt zijn.

Verwacht dus niet dat je de nieuwe FIFA of Call of Duty probleemloos kunt spelen met een plastic doos, maar Open Controllers toont wel een interessante nieuwe manier van game-design. Het project is nog niet commercieel, maar laat wel zien hoe je jouw eigen versie van de hardware in elkaar zet. Als er daarna meer games als Collidem (zie onderstaande video) komen, kunnen IKEA-winkels ineens een hele nieuwe doelgroep aanspreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *