Zo maak je een webcam van je oude smartphone

Webcam-telefoon
Als je een nieuwe telefoon koopt, hoeft dat nog niet te betekenen dat je oude exemplaar direct bij het grofvuil kan. Op deze manier zet je een oud mobieltje in als functionele webcam of beveiligingscamera.

Op de website Intructables legde gebruiker Depotdevoid stap voor stap uit hoe dit proces in zijn werk gaat, wat uiteindelijk een stuk gemakkelijker is dan je misschien denkt.

Benodigdheden
Je hebt een paar dingen nodig als je ook een extra webcam/beveiligingscamera wilt maken. Allereerst zul je de IP Webcam app moeten downloaden uit de Google Play store. Zoek of bouw daarna een opzetstuk/statief voor je toekomstige webcam en vind een manier om hem van energie te voorzien, daarnaast heb je uiteraard een oude Android smartphone nodig.

Zodra je de app geïnstalleerd hebt is het zaak om hem te verbinden met het internet, zodat je ook als je niet thuis bent door de lens kunt kijken. Hiervoor zul je het toestel een permanent IP-adres moeten geven, dat je vervolgens online beschikbaar kunt stellen. Hier komt het beruchte ‘port forwarding’ om de hoek kijken, maar laat je niet ontmoedigen. De stap-voor-stap gids van Depotdevoid is in duidelijk geschreven en staat niet vol met technische termen.

Statief-Webcam

Statief
Daarna is je nieuwe camera in feite klaar om te gebruiken, al kun je er nog een houder of statief aan vastmaken als je hem een permanente plaats in je woning wilt geven. Zo gebruikte Depotdevoid hem bijvoorbeeld om zijn 3D-printer in de gaten te houden als hij niet in de buurt was.

Ook aan de slag? De uitgebreide instructie is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *