Zo maak je van je iPhone een nachtkijker


Er zijn veel dingen die een smartphone kan doen, maar er zijn ook nog zat dingen die ze niet kunnen: daarvoor hebben we accessoires. Een voorbeeld daarvan is de Flir One iPhone-case.

Deze case komt met zijn eigen warmtebeeld-systeem, dat samenwerkt met je iPhone-camera, hierdoor kan je goed zien in het donker en door bepaalde objecten heen kijken. Houd er wel rekening mee dat je iPhone meteen een stuk dikker is door de case. De accessoire werd voor het eerst gepresenteerd tijdens CES 2014 en is in de Verenigde Staten te bestellen voor 349 dollar.

De Flir One genereert de warmtebeelden door het verschil in temperatuur te meten tussen verschillende objecten. Als de afwasbak in je keuken bijvoorbeeld verstopt zit, kan de Flir One dankzij zijn camera precies zien waar het water ophoudt met stromen.

Daarnaast is het ook nog eens handig als je deze zomer van plan bent te gaan kamperen. Het apparaat kan namelijk tonen wanneer de kooltjes van je kampvuur koud beginnen te worden. Koudere objecten worden weergegeven met een blauwe kleur, terwijl warmere objecten oranje of rood worden.

Dus ben je fervent kampeerder of loodgieter en kun je wel wat hulp gebruiken, dan is de Flir One een echte musthave. Als Europeanen moeten we nog even geduld hebben, maar je kunt ‘m hier alvast reserveren.

Eén reactie

  1. Flir is geen nachtkijker.

    Een nachtkijker is een apparaat dat zichtbaar licht versterkt tot een punt dat het zichtbaar word voor de gebruiker. Dit beeld is groenig omdat er bij zo weinig licht geen kleur meer uit op te maken is.

    Flir staat voor Forward Looking Infra Red en is een camera die infrarood straling om zet in beeld. Er word een kleur gegeven aan verschillende stralings intensiteiten zodat er op het beeld zichtbaar is wat warm is en wat koud is.

    Een nachtkijker heeft altijd licht nodig, zonder licht werkt een nachtkijker niet. Flir kan werken zonder licht, ook zonder licht stralen objecten infrarood straling uit.

    De Flir uit het artikel combineerd een zeer lage resolutie thermische sensor met een reguliere camerasensor. Deze combinatie zorgt er voor dat er ook nog wat detail uit het beeld is op te maken. Een Flir van bijvoorbeeld 6000 euro heeft een veel hogere resolutie en is gevoeliger wat betreft temperatuursverschillen. Een simpele flir als dit is erg handig om bijvoorbeeld je huis te checken op isolatie problemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *