Zo maak je zelf een Centriphone

 Centriphone ski
Waarschijnlijk kun je je nog herinneren hoe skiër Nicolas Vuignier een afdaling deed terwijl hij zijn iPhone boven zijn hoofd slingerde. Nu kun je zelf een vergelijkbaar effect bereiken.

Het was een behoorlijk indrukwekkende video, dat centriphone. En hoewel het voor een niet-pro-skiër vast geen briljant idee is om al slingerend een berg af te gaan, kun je nu toch iets vergelijkbaars maken. Vuignier legt namelijk in een nieuwe video uit hoe hij het precies voor elkaar heeft gekregen. Die video bekijk je hieronder. Er blijkt iets meer aan te pas te komen dan alleen een iPhone, olloclip en een touwtje: hij bouwde zelf een huls die de camera steeds op de juiste positie hield. In de video zie je de verschillende prototypen waar Vuignier mee op de proppen kwam.

Maar wacht, er is meer! Op zijn site centriphone.me probeert hij een slaatje te slaan uit zijn viral succes door eigen Centriphone-cases aan te bieden:

Centriphone case

Je kunt ook zelf met het concept aan de slag op deze pagina. Je kunt zo je eigen case bouwen en het idee verder verfijnen.

Bekijk de video:

[gv data=”d45oGNv8H98″][/gv]

2 reacties

  1. Best grappig, ik ben namelijk zelf aan de slag gegaan met het idee van de Centriphone nadat ik het filmpje zag, ben voordat Vuignier zelf met zijn “making of” kwam aan de slag gegaan om zijn methode na te maken, en heb dit ontworpen en een aantal keer verkocht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *