Zo maak van je van je iPhone een usb-stick

Zo maak je van een iphone een usb-stick
Deze hacks zullen ervoor zorgen dat je iPhone een USB-stick wordt.

iPod-gebruikers zullen zich het misschien nog wel herinneren: je kon documenten op je iPod zetten en dan zo op een andere iMac zetten. Bij de iPhone en iPad kan dat gelukkig ook, maar je hebt er wel software van derden voor nodig.

Natuurlijk is de iCloud een optie om documenten over te zetten, maar de opslag is beperkt en je kan niets lokaal opslaan zoals op een USB-stick. Het probleem alleen is dat de iPhone niet als aparte schijf in de Finder verschijnt, als je deze op de Mac aansluit. Externe software zoals Filemanager en iMazing kunnen je hierbij helpen.

Manier een: TapMedia FileManager
Deze gratis app installeer je op je iPhone, die je vervolgens aansluit op de Mac. Start daarna iTunes, selecteer je iPhone en ga in de linker kolom naar het onderdeel apps. Blader omlaag tot je iTunes Bestandsindeling ziet. Kies de app FileManager en je krijgt een leeg scherm te zien waar je bestanden naartoe kunt slepen. Je kunt bijna elk type bestand naar het venster slepen en sommige bestanden kan de app ook openen op de iPhone.

Manier twee: iMazing
Wil je liever meteen toegang tot je iPhone zonder iTunes op te starten? Dat kan met dit programma. Je kunt het gebruiken om apps handmatig van je iPhone naar je computer te kopiëren of weer terug te zetten. Maar we zullen je niet té enthousiast maken, want iMazing kost helaas geld. Je kan het wel 15 dagen uitproberen. Wanneer je besluit het programma wel te downloaden, gaat het eindelijk heel eenvoudig. Na het installeren sluit je je iPhone aan op de Mac en de software herkent je telefoon vanzelf. Je vindt in File System een map Documenten. Hierin kun je zelf mappen en bestanden toevoegen. Net zoals op een externe schijf of usb-stick.

Mocht je nou te weinig geheugen hebben op je iPhone, dan kun je altijd nog deze truuk toepassen. Of deze tip, om standaard apps van je iPhones te verwijderen.

#imac #imazing #TapmediaFilemanager #externeopslag #iphone #ipad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *