Zo maakt Oppo’s Hyper Boost je smartphone sneller

Haal alles uit je hardware
Oppo perst alles uit de stevige hardware met extra software.

Smartphone-junkies zullen veelal een telefoon beoordelen op hardware en dat is grotendeels terecht. Een telefoon met 128GB RAM en een processor van 125GHz werkt vermoedelijk beter dan deze mini smartphone. Aan de andere kant is software uitzonderlijk belangrijk voor de performance van een toestel. Zo zorgt Oppo voor een optimaal systeem.

De laatste tijd krijgen smartphones van verschillende fabrikanten snufjes die op het eerste gezicht niet zo veel uitmaken. ‘Verbeterde A.I.‘ van Huawei moet bijvoorbeeld de slimme assistent nóg slimmer maken door middel van emotie. Maar wat nou als kunstmatige intelligentie zo goed mogelijk op je hardware let.

Dat is in essentie wat Oppo’s Hyper Boost doet. Het systeem zorgt voor “full-scenario, systeem performance boost” (via AndroidAthority). Het systeem verdeelt bijvoorbeeld stroom over drie sub-categorieën: prioriteitsystemen, gaming en applicatieperformance.

Dat eerstgenoemde systeem verdeelt bijvoorbeeld zo efficiënt mogelijk stroom zodat apps tot wel 31.9 procent sneller geladen kunnen worden. Het gaming-systeem werkt samen met vooraf bepaalde titels, waaronder PUBG Mobile. Je hardware concentreert zich dan op de Wi-Fi-chips voor minimale lag. Het laatste systeem focust zich op het beter laten draaien van apps, al worden tot dusver populaire Aziatische apps ondersteund. Of veelgebruikte westerse apps ook ondersteund gaan worden is niet bekend.

Kortom, Oppo heeft software ontwikkeld die moet zorgen voor betere performance van je smartphone. Het reeds aangekondigde systeem is zeker niet revolutionair, maar wel evolutionair. Veel fabrikanten proberen een zo efficiënt mogelijk systeem te maken en wanneer dezelfde hardware veel beter werkt dan bij de concurrent, dan ben je binnen.

Meer is namelijk niet altijd beter/sneller. Kijk bijvoorbeeld naar Apple, dat bekend staat om de accuduur van hun iPhones (behalve als ze überhaupt niet opladen). iPhones gaan niet langer mee dan vergelijkbare toestellen vanwege een gigantische batterij, maar omdat er efficiënt met systemen en performance wordt omgegaan.

Ondertussen is Oppo weldegelijk bezig met ‘meer is beter’ op het gebied van hardware. Zo werken de Chinezen aan dit toestel met een absurde hoeveelheid RAM. Ook krijgt de Oppo F9 als eerste ter wereld een nieuw soort scherm en wordt het prachtig ontworpen toestel uitgerust met allerlei high-end hardware. Oppo focust zo hard op stevige hardware, dat het merk zomaar het nieuwe OnePlus zou kunnen worden met deze toffe flahship killer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *