Zo maken ze bij Rolls-Royce gebruik van een 3D-printer

Auteur: , 6 Reacties
Rolls-Royce

Tijdens de productie van de Phantom wordt dankbaar gebruik gemaakt van een 3D-printer.

Rolls-Royce zegt dat de HP Multi-Jet Fusion een flinke bijdrage heeft geleverd bij de productie van de Phantom. De 3D-printer heeft tot nu toe meer dan 10.000 onderdelen geprint voor de auto. De BMW Groep maakt sinds 2012 gebruik van deze technologie. Dit jaar stopt de productie van de Phantom, maar Rolls-Royce zal de techniek blijven toepassen voor onder andere de Dawn.

Een 3D-printer is multi inzetbaar, waardoor er minder apparaten nodig zijn bij het bouwen van onderdelen van de auto en dus wordt er tijdwinst geboekt. Via de printer van HP worden onder andere elektronische handremmen, knipperlichten en knoppen voor in het interieur gemaakt. De BMW Groep blijft inzetten op deze vorm van produceren en werkt met de laatste technologieën op het gebied van 3D-printen. Het wordt in de toekomst bijvoorbeeld ook mogelijk om een persoonlijke insteek te geven aan de onderdelen. Het personaliseren van de auto op zo’n hoog niveau is voor klanten één van de belangrijkste redenen om aan te kloppen bij Rolls-Royce.

Knipperlicht6 reacties

Je zou zeggen dat je dan verloren wasmodel print en het vervolgens afgiet met een (half)edelmetaal. Je gaat toch niet met een stukje plastic je naam laten printen. Daar ben je toch veel te belangrijk voor?
@AutomotiveDesigner: Wie zegt dat dit niet kan. Het printen van metalen kan al langer. Meer nog daar is het zelfs gestart maar dan voor hele kleine dingen. Nu print men al turbine onderdelen voor vliegtuigen enz. Industriele printers kan je in niets vergelijken met het plastic printertje dat iedereen kent. Ook edel metalen behoren tot de mogelijkheden. Alles is afhankelijk van hoeveelheid of dit rendabel is of niet.
@AutomotiveDesigner: Wie had het over plastic?
Additive manufacturing wordt het ook wel genoemd als het voor productie dient.
Het USP van Rolls was toch altijd het handgemaakte?
Met andere woorden, de smeltovens worden nu aangestuurd met een 3D printer in klein formaat, en in de volgende link kun je glas zien printen op deze manier : https://www.google.be/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjYit_Ol8rRAhWCzBoKHSboCT0QFggzMAI&url=https%3A%2F%2Fwww.processingprofs.nl%2Fnieuws%2F3d-printer-print-nu-ook-glas&usg=AFQjCNES-hEKbe_6Ezt0ZB8q70Mu7-dpSg , zo werkt dus een hedendaagse smeltoven printer.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).