Zo maken ze bij Rolls-Royce gebruik van een 3D-printer

Rolls-Royce
Tijdens de productie van de Phantom wordt dankbaar gebruik gemaakt van een 3D-printer.

Rolls-Royce zegt dat de HP Multi-Jet Fusion een flinke bijdrage heeft geleverd bij de productie van de Phantom. De 3D-printer heeft tot nu toe meer dan 10.000 onderdelen geprint voor de auto. De BMW Groep maakt sinds 2012 gebruik van deze technologie. Dit jaar stopt de productie van de Phantom, maar Rolls-Royce zal de techniek blijven toepassen voor onder andere de Dawn.

Een 3D-printer is multi inzetbaar, waardoor er minder apparaten nodig zijn bij het bouwen van onderdelen van de auto en dus wordt er tijdwinst geboekt. Via de printer van HP worden onder andere elektronische handremmen, knipperlichten en knoppen voor in het interieur gemaakt. De BMW Groep blijft inzetten op deze vorm van produceren en werkt met de laatste technologieën op het gebied van 3D-printen. Het wordt in de toekomst bijvoorbeeld ook mogelijk om een persoonlijke insteek te geven aan de onderdelen. Het personaliseren van de auto op zo’n hoog niveau is voor klanten één van de belangrijkste redenen om aan te kloppen bij Rolls-Royce.

Knipperlicht

6 reacties

  1. Je zou zeggen dat je dan verloren wasmodel print en het vervolgens afgiet met een (half)edelmetaal. Je gaat toch niet met een stukje plastic je naam laten printen. Daar ben je toch veel te belangrijk voor?

  2. Met andere woorden, de smeltovens worden nu aangestuurd met een 3D printer in klein formaat, en in de volgende link kun je glas zien printen op deze manier : https://www.google.be/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjYit_Ol8rRAhWCzBoKHSboCT0QFggzMAI&url=https%3A%2F%2Fwww.processingprofs.nl%2Fnieuws%2F3d-printer-print-nu-ook-glas&usg=AFQjCNES-hEKbe_6Ezt0ZB8q70Mu7-dpSg , zo werkt dus een hedendaagse smeltoven printer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *