Zo moet Facebook Messenger elke app overbodig maken

Messenger Platform: chatten met bots
Chat je via Facebook Messenger met een bedrijf, dan zou het voortaan zomaar kunnen dat je met een robot praat.

Facebook maakt het via Messenger Platform namelijk mogelijk om chatbots te ontwikkelen voor de dienst, zodat bedrijven automatisch met klanten kunnen communiceren. Dat maakte Mark Zuckerberg dinsdag bekend tijdens F8, de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie van Facebook.

De Messenger-bots maken het onder andere mogelijk om bloemen te bestellen of in te checken voor je vlucht. Messenger moet daarmee een hoop andere apps overbodig maken. “Niemand wil apps installeren voor elk bedrijf of dienst”, aldus Zuckerberg.

De kans is groot dat Messenger inderdaad een centrale rol gaat spelen in ons internetgebruik. We versturen nu al 60 miljard berichten per dag via WhatsApp en Messenger, de chatdiensten van Facebook. Als er via Messenger Platform allerlei handige functies toegevoegd worden, zal dat gebruik alleen maar verder toenemen.

2 reacties

  1. Zou wel interessant zijn in ieder geval. Maar betwijfel of dat ooit zou gebeuren. Facebook is namelijk beursgenoteerd en of de aandeelhouders dat zien zitten is maar de vraag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *