Zo naait Apple je een oor aan met nieuwe AppleCare-dekking

Auteur: , 1 Reactie
AppleCare verzekert je nu ook tegen diefstal

Je kunt je iPhone voortaan met een gerust hart laten jatten, maar dat kost je wel wat.

iPhones worden steeds duurder en dus wordt het ook steeds vervelender als je telefoon gejat wordt. Voor de nieuwe iPhone XS ben je bijvoorbeeld 1159 euro kwijt, dus we kunnen ons zo voorstellen dat je die liever niet kwijtraakt. Apple komt nu met een oplossing: AppleCare+. Dat kost je nog meer geld (299 dollar om precies te zijn), maar dan ben je wel verzekerd tegen diefstal en verlies.

Er zijn een paar kleine kanttekeningen. Apple levert maximaal twee keer een nieuw toestel, net als onder de oude regeling. Daarnaast moet je Find My iPhone geactiveerd hebben op het moment dat je het toestel verloor. Anders heb je pech en doet Apple helemaal niets.

Daar houdt het natuurlijk niet op. Als je toestel daadwerkelijk gejat wordt, dan moet je alsnog een ‘eigen risico’ van 269 euro aftikken voor je iPhone XS, iPhone XS Max of iPhone X. Bij de iPhone XR kost dat je 229 dollar. Kortom: je betaalt eerst dik voor een verzekering en moet vervolgens ook nog lappen als je daadwerkelijk een ander toestel wilt.

Ja, het is en blijft goedkoper dan de aanschaf van een nieuwe iPhone, maar het lijkt er eens te meer op dat Apple het liefst rekent met een hark.1 reactie

daaraan zie je dat apple mensen niet 2x nadenken….zelfs apple lacht hun klanten uit

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).