Zo omzeil je de vergrendeling van (bijna) elk Android-toestel

Auteur: , 7 Reacties
Bug in Android Lollipop

Als je een toestel hebt met Android Lollipop, dan doe je er goed aan 'm niet onbeheerd achter te laten. Het blijkt namelijk belachelijk eenvoudig om het vergrendelscherm te omzeilen.

Gebruik je een pincode of een patroon om toegang te krijgen tot je telefoon, dan is er niets aan de hand. Gebruik je een wachtwoord, dan zou ik me nu behoorlijk veel zorgen gaan maken, want dan is de ‘beveiliging’ eenvoudig te krijgen. Je hoeft er namelijk niet veel meer voor te doen dan een enorm lang wachtwoord invoeren terwijl de camera-app actief is.

Dat melden onderzoekers van de Texas University, die de bug ontdekten. Zij schatten in dat zo’n 21 procent van alle Android-gebruikers gevaar loopt. Als kwaadwillenden hier misbruik van maken, dan crasht het lockscreen en krijg je toegang tot het complete toestel. Google zou woensdag al een update hebben vrijgegeven voor Nexus-toestellen, maar merken als Samsung en HTC moeten dat voorbeeld nog volgen.7 reacties

Verander de titel maar in “zo omzeil je de vergrendeling van bijna geen enkel android toestel”, want bijna niemand gebruikt de wachtwoord-optie om de vergrendeling te beveiligen.
@Griffin: idd.. wordt een beetje moe van die panic-titles
@Griffin: ach ja, “de wereld vergaat !!1!#*!” titels zijn we inmiddels wel gewend hier.
@ffw88: niet alleen een “de wereld vergaat”-titel, maar het artikel zelf is feitelijk ook nog eens onjuist. Op dit moment heeft slechts 21% van de Android gebruikers Lollipop (bron: http://developer.android.com/about/dashboards/index.html), volgens die Texaanse onderzoekers gebruiken die dus blijkbaar allemaal een wachtwoord als ontgrendelings-beveiliging. Wat gaat er hier fout?
Zoals wel vaker als het om Android gaat, Paniek Voetbal hier !
@turbobrick: Hier wordt nog duidelijk naar voren gebracht dat lolipop flink achter loopt:

http://www.apparata.nl/nieuws/android-lollipop-loopt-flink-achter-op-oude-android-versies-14122
@ffw88: Idd, nog niet echt populair.
Heeft Google deels zelf gedaan met een hoop zinloze toevoegingen en irritante zaken waar mensen zich aan ergeren.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).