Zo omzeil je de vergrendeling van (bijna) elk Android-toestel

Bug in Android Lollipop
Als je een toestel hebt met Android Lollipop, dan doe je er goed aan ‘m niet onbeheerd achter te laten. Het blijkt namelijk belachelijk eenvoudig om het vergrendelscherm te omzeilen.

Gebruik je een pincode of een patroon om toegang te krijgen tot je telefoon, dan is er niets aan de hand. Gebruik je een wachtwoord, dan zou ik me nu behoorlijk veel zorgen gaan maken, want dan is de ‘beveiliging’ eenvoudig te krijgen. Je hoeft er namelijk niet veel meer voor te doen dan een enorm lang wachtwoord invoeren terwijl de camera-app actief is.

Dat melden onderzoekers van de Texas University, die de bug ontdekten. Zij schatten in dat zo’n 21 procent van alle Android-gebruikers gevaar loopt. Als kwaadwillenden hier misbruik van maken, dan crasht het lockscreen en krijg je toegang tot het complete toestel. Google zou woensdag al een update hebben vrijgegeven voor Nexus-toestellen, maar merken als Samsung en HTC moeten dat voorbeeld nog volgen.

[gv data=”J-pFCXEqB7A”][/gv]

7 reacties

  1. Verander de titel maar in “zo omzeil je de vergrendeling van bijna geen enkel android toestel”, want bijna niemand gebruikt de wachtwoord-optie om de vergrendeling te beveiligen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *