Zo ongelofelijk populair is de Pixar-film Soul

Soul Disney+

In plaats van een release in de bioscoop, kwam Soul direct naar Disney+. Een meesterzet, zo blijkt nu.

Want leden van de abonnementsdienst wisten Soul wel te vinden. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een release als Mulan, hoefden abonnees niet extra te betalen om de gloednieuwe film te kunnen kijken. En dat zie je terug in de cijfers.

Soul op Disney+

Volgens Deadline was Soul op Disney+ in de periode van 21 december tot en met 27 december 2020 goed voor 1.669 miljard kijkminuten. Op nummer twee staat The Office, met 1,4 miljard kijkminuten. Die serie kunnen we helaas niet kijken in Nederland op Netflix vanwege de rechten.

Op de derde plek staat Bridgerton. De serie op Netflix was goed voor 1,2 miljard kijkminuten. Opvallend genoeg staat The Mandalorian op Disney+ slechts op een vijfde plek. De serie is met 16 afleveringen goed voor 1 miljard kijkminuten. Andere bekende series in de lijst zijn The Crown (7) met 700 miljoen kijkminuten, Grey’s Anatomy (8) met 691 miljoen kijkminuten en Criminal Minds op de negende plek met 648 miljoen kijkminuten.

Het is niet zo gek dat juist een familiefilm in die periode zo goed heeft gescoord. Want met het gezin gezellig op de bank ga je niet naar een horrorfilm of spannende actiethriller kijken. Daarmee is Soul een regelrecht succes voor Disney+.

Nog geen reacties

  1. Nadeel van een digitale release is dat de piraten er ook heel snel bij waren met een nette 1080p (& 4K!) versie inclusief subs…

    Vraag me af wat de verhoudingen zijn wat betreft inkomen en potentieel gemiste inkomen ten opzichte van de bios en dvd/bluray verkoop. (Vanzelfsprekend is een abbo op Disney+ ook wel ontzettend veel waard).

    • De verschillen zullen groot zijn. Maar wat is het alternatief? Met deze omstandigheden zijn bioscopen nog wel maanden gesloten. Ik geloof bijvoorbeeld niet dat No Time To Die zoveel bezoekers gaat krijgen als de bios weer geopend is. Althans, door dat eeuwige uitstellen ben ik alle interesse in die film al verloren. Doe mij dan maar een release via streaming.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *