Zo pakt de Franse politie drones tijdens het EK voetbal aan

Euro 2016
Zoals wel vaker in binnensteden en tijdens (grote) evenementen zijn drones verboden te gebruiken. Dit zal bij het EK in Frankrijk niet anders zijn. Illegale drone-gebruikers zullen mogelijk snel het haasje zijn dankzij speciale maatregelen.

Simpelweg alle aanwezigen controleren op drones zal een te grote opgave worden. Bovendien kunnen de apparaten op afstand worden bestuurd. Frankrijk bereidt zich de komende tijd goed voor op het naderende EK en dus wordt er ook rekening gehouden met hedendaagse technologie, zoals drones. Zowel bij alle tien de stadions waar wedstrijden worden gespeeld, als alle 24 trainingsvelden zijn drones niet welkom.

Wie toch met z’n drone in de beurt komt kan voor een verrassing komen te staan. De politie gaat namelijk specifiek inzetten op de veiligheid met onder andere een anti-drone maatregel. Zo kunnen jammers drones uit de lucht halen of is de politie zelfs in staat om de volledige controle over te nemen. Een andere maatregel is het vernietigen van de vliegende gadget.

De Europese Kampioenschappen vinden in juni en juli van dit jaar plaats in 10 Franse steden. Naar aanleiding van de recente aanslagen in Parijs heeft de Franse regering topprioriteiten ingesteld als het om veiligheid gaat. (via Mashable)

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *