Zo pakt YouTube gewelddadige muziekvideo’s aan

Auteur: , Geen reacties
YouTube

Het maken van expliciete video's is niet zonder gevaar. De publicatie kan namelijk verwijderd worden.

YouTube is in het Verenigd Koninkrijk in actie gekomen. Het videoplatform heeft naar aanleiding van een overleg met de Britse politie video’s verwijderd. Het gaat om muziekvideo’s met een gewelddadige inbreng. Meer dan 30 video’s zijn van YouTube gehaald.

Volgens een Britse politieofficier zorgen de video’s voor een toename aan geweld in het land. De muziekfilmpjes kunnen onder meer leiden tot zelfs moord, aldus de Britten. Die uitspraak is niet alleen een aanname. Onder sommige underground rappers in het Verenigd Koninkrijk vinden daadwerkelijk moorden plaats. Vaak worden in teksten al gezinspeeld op zaken als moord en geweld.

De platenmaatschappijen zijn uiteraard niet blij met de maatregelen. Via sociale media laten ze fans weten te zoeken naar een oplossing. “De video’s zullen over een paar weken waarschijnlijk weer online staan”, aldus één van de maatschappijen. Een andere partij is een online petitie begonnen om de acties van YouTube te laten stoppen. Er bestaat immers een kans dat er in de toekomst nog meer video’s verwijderd zullen worden. (via BBC)Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).