Zo populair is Android in Europa

Auteur: , 10 Reacties
Android

Het marktaandeel van Android in Europa pakt een nieuw record.

Een recent onderzoek van Kantar leert ons dat Android ongelofelijk populair is in Europa. In de periode van maart tot en met mei was 76,5 % van de verkochte mobiele apparaten eentje met Android als besturingssysteem. Dat is een inhaalslag van zes procent in vergelijking met dezelfde periode, een jaar geleden.

Volgens Kantar gelden Groot-Brittanië, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje als de landen waar Android momenteel het beste zaken doet. In Italië werd met 10,2 procent de grootste plus gescoord in vergelijking met vorig jaar. 80,9 procent van de verkopen daar zijn Android toestellen. iOS doet volgens het onderzoeksbureau ook goede zaken. In Frankrijk en Groot-Brittanië groeide het aandeel met 21 en 36 procent.

In Europa verkoopt Samsung, gevolgd door Apple en Huawei de meeste mobiele producten. Huawei scoort met de P8 Lite vooral in Italië en Spanje. De smartphone was goed voor 21 procent van de verkopen. Samsung scoort slechter in deze twee landen. Het aandeel daalde met 7,6 procent in Italië en 5,6 procent in Spanje. Toch blijft het Zuid-Koreaanse merk de toppositie bewaken.10 reacties

Heel veel verstandige mensen in Europa dus.
@ffw88: Want?? android is zo lek als een mandje en steelt al je gegevens.
Waarom android zo goed verkoopt is vooral de lage prijs van de devices.
@ffw88: Dat zou je denken.
Reden #1 om geen Apple te kopen zijn voor mij de belachelijke aanschafprijzen. Maar in Nederland is Samsung al sinds jaar en dag het bestverkochte merk, vooral met hun dure Galaxy Note en Galaxy S.Waarom? Geen idee, ze kosten ondertussen zowat hetzelfde als de iPhones.
@madmarky:

Het ligt eraan welke waarde je aan je privédata geeft of apple duur is of niet..
Zelfs al waardeer je het recht om al jouw prive gegevens te mogen gebruiken en verzamelen op een schrale euro of ~200.. dan is Apple al vaak goedkoper.

Waar droidies ook vaak weinig rekening mee houden, is dat een Apple vaak softwarematig ook 2x zo lang meegaat.
@martinus: Ga toch weg met je privedata als argument joh. Niet dat dat geen argument is, maar als het echt om privacy ging had je wel een Blackberry gekocht en niet een iPhone.
@jayjayw18: Deze reactie, maar ook mijn vorige reactie is getypt vanaf het fysieke ToBo van een BlackBerry.

Los daarvan. Apple heeft een verdienmodel op basis van de verkoop van Hardware, en heeft geen advertentienetwerk, noch belangen gebruikersdata te verkopen aan derden(dat laatste doet Google ook niet).

In beperkte mate kun je wel stellen, dat in ongeveer dezelfde mate Google en Apple dezelfde gebruikersdata verzamelen.. maar er zit een gigantisch verschil in hoe zij die data gebruiken, en zelfs in onder welke voorwaarden die data beschikbaar is voor app-makers.
@jayjayw18: android maakt het geen flikker uit wat er met jou bestanden gebeurt, voordat een nieuwe versie van de software al officeel is uitgerold is t al gejailbreakt of minstens geroot.
@gwnbmw: jailbreak = iPhone (iOS). Rooten heeft weer met je type toestel te maken en niet met de versie Android die je hebt. Buiten dat is je toestel rooten een bewuste keuze van de gebruiker om bijv. je CPU te kunnen overclocken of eventueel een custom ROM te draaien..
@ffw88: jailbreak kan ook op android, alleen gebeurt er veel minder mee omdat je toch al alle bestanden kan aanpassen in android (wat in mijn ogen niet goed is)
@gwnbmw: Je hebt in een standaard Android versie idd veel manieren van aanpassen en keuzemogelijkheden om alles “eigen” te maken. Als dat je ding niet is of, om welke reden dan ook, denkt dat dat onveilig is moet je bij iOS blijven.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).