Zo populair is Android Marshmallow op dit moment

Auteur: , 4 Reacties
Android

Android Nougat is al een tijdje uit, maar veel Android-toestellen kunnen nog niet aan de slag met de nieuwste versie van het mobiele besturingsysteem. Marshmallow blijft populair. Hoe populair lees je na de klik.

Hoewel 6.0 Marshmallow groeit in populariteit heeft Lollipop nog steeds het grootste marktaandeel in handen. Van alle Android-toestellen die wel eens een bezoekje hebben gebracht aan de Google Play Store beschikt 18,7 procent over Android 6.0 Marshmallow. Een toename van 3,5 procent in vergelijking met de vorige maand.
Oudere versies van Android zoals Lollipop (-0,5%), KitKat (-1,5%) en Jelly Bean (-1,1%) tonen een daling in adoptie. Het zal nog enkele maanden duren voordat Android Nougat beschikbaar is voor de moderne smartphones. Het huidige marktaandeel van de verschillende versies van Google’s mobiele besturingssysteem check je in de tabel hieronder.

Android versie
Marktaandeel
2.2 Froyo0,1%
2.3.3-2.3.7 Gingerbread1,5%
4.0.3-4.0.4 Ice Cream Sandwich1,4%
4.1.x Jelly Bean15,6%
4.4 KitKat27,7%
5.0-5.1 Lollipop35%
6.0 Marshmallow18,7%4 reacties

Het nu nog draaien van Marshmallow terwijl Nougat er al weken is.. is net zoiets als het draaien van IOS 8 op dit moment.. Waarom zou je dat doen?
@martinus: Deze vraag is alleen valide voor gebruikers van recente Nexus telefoons. Alle andere Android gebruikers zitten immers vast aan de updatestrategie van de fabrikant. Zelf zal ik (met een 3 jaar oude Sony telefoon) nooit hoger komen dan 5.1.
S6 Edge met 6.0.1 hier. Kan vast niet upgraden naar 7.0 (?)
@toyotafortuner: So what ?
Wat mis je dan in Android M ?
Ik krijg vrijwel iedere maand updates en security patches en mijn S7 draait rock solid sinds maart.
Ik zie Android N wel wanneer Samsung denkt dat het tijd is en daar inmiddels OOK de kinderziektes uit zijn, en JA die zijn er, zoals met iedere OS update op welk platform dan ook.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).