Zo populair is Netflixen onder werktijd

Netflix onderzoek
Slepen Narcos, Stranger Things en Peaky Blinders jou ook door de werkdag heen?

Netflix is een van ’s werelds meest gebruikte streamingdiensten ooit. Niet zo gek ook, want op vrijwel elk smart-apparaat heb je de mogelijkheid om waar je ook bent je favoriete films en series te volgen via Netflix. Ook op het werk is dit niet ongewoon, zo blijkt uit een onderzoek van Netflix.

Uit de data van de 37.000 deelnemers van het onderzoek blijkt namelijk dat 26 procent regelmatig Netflixt om de sleur van de dag te doorbreken. Daarnaast is de streamingdienst populair voor mensen die onderweg zijn, en is maar liefst 20 procent niet vies van een traantje te laten in het openbaar.

Van alle ondervraagden blijkt dat tweederde ook buiten de deur gebruikmaakt van Netflix. De populairste plekjes buitenshuis zijn in de bus, trein, het vliegtuig en onderweg naar het werk. Zelfs op het werk blijkt Netflix te verleidelijk om te laten liggen, zo meldt onder meer Quartz.

Zelfs de wc is tegenwoordig geen blokkade meer voor veel gebruikers. Ongeveer 7 procent heeft er zelfs geen moeite mee om op een openbaar toilet zijn of haar favoriete serie verder te kijken. Desondanks is mobiel kijken niet heel populair ten opzichte van de rest: slechts 10 procent van alle Netflix-praktijken vindt plaats op onze smartphones.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *