Zo presenteerde Steve Jobs 8 jaar geleden de eerste iPhone

Steve Jobs en de eerste iPhone
Acht jaar geleden, op 9 januari 2007, beklom Steve Jobs het podium tijdens Apple’s jaarlijkse Macworld-conferentie. De eerste iPhone was een feit.

Jobs begon met de woorden: ‘We’re gonna make some history today.’ Hij liet het publiek geloven drie nieuwe producten aan te kondigen: een iPod met touch-besturing, een mobiele telefoon en een apparaat waarmee je kon internetten. Jobs had het natuurlijk over één product met al deze functies: de eerste mobiele telefoon van het techbedrijf.

Apple had totaal geen ervaring met het ontwikkelen van mobiele telefoons, maar de iPhone werd al snel het populairste product van het bedrijf. Vandaag de dag zijn er al meer dan 500 miljoen exemplaren verkocht. De eerste iPhone kwam uiteindelijk pas in juni 2007 beschikbaar voor het grote publiek.

[gv data=”9hUIxyE2Ns8″][/gv]

Nog geen reacties

 1. toen was het innovatief en uniek. nu loot apple achter de feiten aan et de iphone en zijn ze totaal niet meer bijzonder. Ze zijn te duur voor de specs die je krijgt en moesten wel over stappen naar 4,7 en 5,5 inch. Omdat ze in segment waar zatten niet mee mee konden komen
  met hun 4 inch scherm. De afwerking is wel prima daar is over te zeggen en matriaal gebruik.

  • @raym: We zijn gewoon verwend. De smartphone is gewoon volwassen geworden waardoor grote innovatieve stappen niet meer mogelijk zijn.

   Apple heeft gewoon een prima product in de markt gezet en is gewoon net even anders dan alle andere fabrikanten. Op sommige vlakken is Apple ook ingehaald en dat ik toch prima. Apple heeft zijn voordelen maar ook Android en WP hebben hun eigen krachtige pluspunten.

   Apple heeft toch zijn magische aantrekkingskracht. De verkopen blijven gewoon magistraal. Zo weinig producten en zo’n groot percentage van de markt… Respect.

   Tuurlijk heeft Apple ook z’n nadelen. Wie wil er gevangen zitten in 1 ecosysteem? Wanneer je iemand bent die veel content koopt, die mensen bestaan, weet je gewoon dat je volgende telefoon wel weer een Apple moet worden. Met Android kun je ook eens overstappen op een ander merk. De multitasking feature van Android is ook iets wat ik mis op de iPad.

   Ben ik fanboy? Ik dacht het niet. Ik heb zowel apple als android toestellen en tablets. Nog nooit een cent aan uitgegeven omdat ik tot nu toe alles nog cadeau heb gekregen. Zou ik zelf moeten kopen zou ik nooit zoveel geld voor een iPhone neerleggen. Ding moet kunnen bellen, mailen, whatsapp en Internet. Dat kan ook voor 200 euro. IPad is imho een ander verhaal. Die is wel zijn geld waard…

 2. op 9 januari 1908 kondigde graaf Zeppelin zijn plannen aan voor een groot luchtschip, en vergeet 30 januari niet een artikel te schrijven over hoe revolutionair en vooruitstrevend windows vista was aangezien die 30 januari 2007 uit kwam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *