Zo probeert Huawei jouw vertrouwen te winnen [video]

huawei-vertrouwen-ons-verhaal
Maatschappelijk verantwoorde publiciteit voor een ‘feel good friday’.

Stel dat je een Chinese telecom-gigant bent en een beetje last hebt van een knullig imago. Daarnaast dreigt er een recordverlies omdat een president van een redelijk groot land dreigt om je te verbannen. Dan is het tijd voor een poetsbeurt voor jouw imago. Zoiets zal Huawei gedacht hebben toen het aan haar ‘True stories’ campagne begon.

In het persbericht dat wij vandaag ontvingen vraagt zij aandacht voor de Huawei True Stories campagne en bijbehorende webpagina. Volgens de literair geïnspireerde schrijver van het persbericht ziet Huawei techniek als de kans om bruggen te bouwen in plaats van muren. Dit laat zij zien door technologie in te zetten voor sociaal maatschappelijk verantwoorde projecten.

Zo heeft men voor dove kinderen de App ‘storysign’ gelanceerd. In de App worden boeken met behulp van AI en AR omgezet naar gebarentaal. Ik leerde dat gebarentaal ook per land kan verschillen, maar gelukkig is er een Nederlandse versie waar de kinderen kunnen genieten van ‘Dappere Max’ en ‘Dribbel’. Later dit jaar worden er meer boeken in de Nederlandse versie van de gratis App gezet.

De ‘facing emotions’ App is dan weer gemaakt voor blinde mensen. Deze App gebruikt de camera van de smartphone om met behulp van AI het gezicht van de gesprekspartner te analyseren. De App vertelt de gebruiker dan welke emoties er op het gezicht zijn waar te nemen.

In het verlengde ligt het initiatief ‘Track AI’. Deze software analyseert de ogen van kinderen op eventuele onontdekte visuele beperkingen. Zo kunnen zij of hun ouders sneller hulp inschakelen.

Ook het onderwijs aan kinderen wordt niet vergeten. Met een vereenvoudigd netwerk onder de naam ‘Rural Star’ zet men in Nigeria verbindingen op die de kinderen in afgelegen gebieden in staat stelt om via een mobiel toch onderwijs te volgen als ze te afgelegen wonen om een school te bezoeken.

Naast hulp aan mensen draagt men ook bij aan het behoud van de natuur. Door in regenwouden smartphones te plaatsen die automatisch geluid detecteren hoopt men geluiden van illegale boskap te ontdekken. Eerste proeven toonden aan dat het in het regenwoud rumoeriger is dan je wellicht zou denken. Door ruis als gevolg van bijvoorbeeld dierengeluiden en ritselend gebladerte was het voor mensen nauwelijks te horen wanneer er illegale werkzaamheden werden uitgevoerd. Daarom heeft Huawei nu met behulp van ‘big data’ en AI een toepassing ontwikkeld die automatisch de verdachten geluiden isoleert en een waarschuwing stuurt wanneer er iets verdachts gemerkt wordt.

In de Nederlandstalige promotiefilm ‘ons verhaal’ laat Huawei haar projecten zien.
[gv data=”512bvyZAk1w”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *