Zo raak jij nooit meer je telefoon in huis kwijt

Alexa
De pratende speaker van Amazon gaat je helpen.

Net als je zonnebril of sleutels ben je ongetwijfeld ook wel eens je smartphone kwijtgeraakt in huis. In tegenstelling tot de andere twee voorwerpen is een telefoon eenvoudiger terug te vinden. Nu al helemaal, dankzij Trackr in combinatie met de Amazon Echo. Voor die andere voorwerpen heeft Trackr ook een oplossing, maar daar kom ik straks op terug.

De pratende speaker wordt je assistent bij de zoektocht in huis. Je dient hiervoor de Trackr app te installeren op je smartphone. Hierna verbindt je deze met de Echo. Via spraakassistent Alexa is het vervolgens mogelijk om de telefoon op te sporen.

Zeg Alexa, “Where is my phone?” en het apparaat gaat communiceren met de gekoppelde smartphone. Vervolgens zal het toestel een luid geluid afspelen, ook wanneer deze op stil staat. Op deze manier is je telefoon weer snel terecht.

Trackr is gespecialiseerd in het verkopen van kleine, Bluetooth apparaatjes. Deze kun je hangen aan je sleutelbos, een tas, of het apparaatje stoppen in een portemonnee. Via de Trackr app, of via Alexa, is het mogelijk om deze spullen vervolgens snel terug te vinden dankzij een geluid dat wordt afgespeeld.

Eén reactie

  1. Dat hij praat is niet zo erg.
    Maar dat hij ook permanent luisterd, en op alle mogelijke manieren persoonlijke data van je vergaard ter behoeve van Amazon’s advertentienetwerk is vooral een beetje ENG.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *