Zo schrikbarend weinig verdien je met een top 10-app

Auteur: , 8 Reacties
Soffes wordt helaas niet rijk van Redacted

Je wilt app-ontwikkelaar worden, omdat je overal leest dat een populaire applicatie je in een klap rijk kan maken? Laat de Mac dan vooral links liggen, want met applicaties voor de Apple-computers is geen droog brood te verdienen.

Dat blijkt in ieder geval uit een blogpost van Sam Soffes, de bedenker van de nieuwe app Redacted. Hiermee kunnen gebruikers snel en eenvoudig gevoelige informatie verwijderen, handig als je een foto van je rijbewijs of paspoort op internet wilt plaatsen. Redacted kost 4,99 dollar en stond al snel in bij de tien meest verkochte apps. Sterker nog: Redacted haalde zelfs de eerste plek in de lijst met grafische applicaties.

Soffes had er nog niet over nagedacht wat hem dat in financieel opzicht zou opleveren, maar besloot zijn volgers te laten gokken naar de opbrengsten van zijn populaire app. De reacties liepen nogal uiteen, maar het gemiddelde kwam uit op 12.460,67 dollar. Daar had Soffes ongetwijfeld voor getekend, want hij noteerde slechts 87 betaalde downloads en 302 dollar aan inkomsten. Dertig procent van de opbrengst van apps verdwijnt namelijk in de al zo diepe zakken van Apple.

Het verhaal van Soffes blijkt geen uitzondering, want de ontwikkelaars van de populaire takenlijst-app Clear reageerden op zijn blog. Zij stonden op dat moment op de derde plek bij de productiviteitsapps en verdienden de dag ervoor 453 dollar.8 reacties

Ja en? niemand verplicht je een app te ontwikkelen voor Apple OS.
Dit soort dingen zijn echt wel duidelijk in de overeenkomst die je aangaat alvorens de app gepubliceerd wordt.
@bofkont: klopt natuurlijk maar als dit altijd zo gaat is het zo afgelopen met de ontwikkeling van nieuwe apps. Niet goed voor innovatie dit.
@sketcher: Dat ben ik wel met je eens.
@sketcher: Men heeft de app store op de computer simpelweg veel minder nodig dan op een telefoon of tablet. De app store is het ook niet altijd geweest op de computer ook valt er niet veel mee te doen of iets handigs te vinden. De meeste dingen waarvoor je moet betalen is ook een gratis versie voor, of al ingebouwd in je mac of op internet te vinden. Wil je geld verdienen met een app ga je dan op de telefoon en tablet apps richten..
een App waarmee je zwarte balkjes in afbeeldingen zet in de top 10???
en voor 4,99?!?! (dan snap ik dat weinig mensen hem kopen)
de standaard editor van je telefoon kan toch ook gewoon zwarte balkjes maken? :P

of zitten er nog meer functies in?
In de top 10 met wel 87 betaalde downloads. Die apps lopen goed zeg.
Was eerst de Mac het platform om de programma’s te slijten, zie je nu iets omgekeerds gebeuren. De programma’s worden eerst gemaakt voor de i(mobiele)machines, en dan pas de desktopversies. En dat is een prima ontwikkeling. Het wordt nog heel mooi en gemakkelijk. Een betere samenwerking tussen desktop en mobiel. Ik juich dat wel toe.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).