Zo sluis je ongemerkt 1,5 miljoen euro weg

Auteur: , Geen reacties
Digitale bankoverval in India

Hartstikke handig, dat SWIFT...

Het zal je maar gebeuren: je opent je internetbankieren-app en ziet dat er een paar ton van je rekening is gehaald. Dat gebeurde begin februari bij de Indiase City Union Bank. Cybercriminelen maakten misbruik van kwetsbaarheden in het SWIFT-betaalsysteem en konden zo drie enorme transacties gedaan krijgen.

Het ging om aanzienlijke bedragen van 1 miljoen dollar, 500.000 dollar en 300.000 dollar, omgerekend zo’n 1,5 miljoen euro. De bank doet er nu alles aan om het geld terug te krijgen, maar dat zal nog een flinke klus worden. De eerste som is volgens City Union Bank alweer weggesluisd naar een andere rekening. De overboeking van 500.000 dollar werd geblokkeerd, terwijl de rekening van 300.000 dollar geblokkeerd is, zodat het geld niet opgenomen kan worden.

SWIFT is al jaren een doelwit van cybercriminelen, dus de vraag is wanneer dat betaalsysteem eindelijk zijn beveiliging eens op orde krijgt. Tot die tijd weet je waar je terecht kunt als je een poging wilt wagen.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).