Zo speel je blockchain Pokémon

Auteur: , Geen reacties
Klassiek

Klassieker met een hedendaags blockchain-sausje erover.

De wereld van cryptocurrency is nog hard bezig om de rest van de wereld ervan te overtuigen dat de crypto de nieuwe vorm van valuta gaat worden, hoewel dat dit jaar zachtst gezegd mislukte. Hoewel er zeker mogelijkheden zijn voor de jonge technologie, is vooral de achterliggende techniek interessant voor andere branches. Een gekkerd maakte bijvoorbeeld blockchain Pokémon.

Ja, die woorden had ik ook nog nooit naast elkaar zien staan. Het idee achter het zogenoemde Poketoshi is simpel: je speelt een game maar moet voor iedere handeling 10 Satoshi betalen. Een Satoshi (vernoemd naar de uitvinder van de Bitcoin) is 0.00000001฿. Per commando moet je dus op het moment van schrijven ongeveer €0.000448339 euro overmaken.

Dat zou door middel van blockchain en via het achterliggende Lightning Network super snel moeten kunnen. Dat systeem is namelijk een grote ‘concurrent’ van de huidige manier van het overdragen van transacties. Het Lightning Network is een extra laag bovenop de blockchain waardoor transacties sneller en goedkoper zouden worden uitgevoerd.

Nu, je kunt gemakkelijk een emulator krijgen en een klassieke Pokémon-game spelen en omdat je bij iedere beweging een code moet scannen en (weliswaar snel) cryptocurrency moet overmaken is de ervaring van de speler niet echt prettig. Het projectje dient dan ook als voorbeeld om te laten zien hoe snel en efficiënt het Lightning Network is, niet als perfecte gameplay-ervaring. Zo ziet het er dan uiteindelijk uit:

Afbeelding toont Pokémon FireRed (2004)Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).