Zo speel je gratis games op je klassieke Game Boy

Zo speel je gratis games op je klassieke Game Boy
Krijg jij ook nostalgische gevoelens bij het zien van de eerste Game Boy, dan laten we je graag zien hoe je deze handheld nieuw leven in kan blazen.

Wat blijkt: met een beetje soldeerwerk hier en daar kun je ervoor zorgen dat de Game Boy in staat is om games van een microSD-kaartje te laden en ook spellen voor de Super Nintendo, Game Boy Advance en Sega Genesis te draaien, zodat je echt alle games uit je jeugd op de oude Game Boy kunt spelen.

Het goede nieuws: het kost je bijna niets. YouTuber Wermy gebruikte een Raspberry Pi Zero om zijn Game Boy te modificeren en voegde daarbij meteen wat extra knoppen en een oplaadbare accu toe. Het mooiste van alles: hij slaagde erin de oude Game Boy-cartridge zo aan te passen dat je er een microSD-kaartje vol met games in kunt stoppen.

Aangezien de Raspberry Pi Zero voorzien is van emulator-software kun je niet alleen klassieke Game Boy-games spelen, maar ook aan de slag met modernere spellen. Wermy heeft de Game Boy voorzien van een kleurenscherm, zodat ook deze games goed tot hun recht komen op zijn aangepaste Nintendo.

[gv data=”aMhTMgDHGaM”][/gv]

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *