Zo speel je PS1 games op een Xbox Series X en S

Zo speel je PS1 games op een Xbox Series X en S

Zo speel je PS1 games op een Xbox Series X en S

Wacht even, PS1 games spelen op een Xbox Series X en S? Hoe dat kan? We leggen het je uit.

De Xbox Series X en S zijn nog geen jaar op de markt. Toch is het nu al een partij gelukt om een emulator te laten draaien op de consoles. Het gaat hier om DuckStation, waarbij het mogelijk is om PS1 games te spelen op de Xbox Series X en S.

Het gaat hier meer dan om een simpele emulator. DuckStation brengt je daadwerkelijk een betere speelervaring van klassieke Playstation 1 games op de Xbox Series X en S. Dat komt omdat de games met een factor 16 zijn opgepoetst. Dat betekent gamen op een veel hogere resolutie. Het zal natuurlijk niet zo mooi worden als je romantische gedachten over de games van vroeger, maar het is beduidend beter dan een standaard emulator.

DuckStation zegt de emulator goed werkend te hebben gekregen dankzij DirectX12 op de Xbox Series X en S. Verder zeggen ze dat de PS1 emulator erop gericht is om snelheid, nauwkeurigheid en goed werkende games te bieden op de lange termijn. Klinkt goed!

Oké, maar wat zijn die woorden waard zonder bewijs? DuckStation begrijpt dat en heeft een demonstratievideo gemaakt. Check het filmpje hieronder om PS1 games op een Xbox Series S/X in werking te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *