Zo speel je Wii en GameCube op je iPhone

Super Mario komt naar je iPhone
Ga terug in de tijd met een emulator voor je iPhone of iPad.

Hoewel we ongetwijfeld allemaal met smart wachten op de volgende generatie consoles gaat er soms niets boven een lekkere trip down memory lane. Voor mij is de Nintendo GameCube een van de tofste consoles uit de geschiedenis en dat pareltje én de veel populairdere Nintendo Wii zijn nu te emuleren op een iPhone.

Ontwikkelaar Oatmeal Dome lanceert zijn eigen emulator voor iPhones via deze blog. Vooralsnog heb je alleen iets aan Dolphin iOS als je een iOS-apparaat met jailbreak hebt. De software is gebaseerd op een bestaande emulator genaamd Dolphin voor PC en Android.

De eerste beelden van Dolphin iOS in actie zien er veelbelovend uit. Met de emulator kunnen pareltjes als Super Mario Galaxy, Super Smash Bros. Brawl, Resident Evil 4 en Time Splitters in theorie weer opgestart worden. Het platform kan via de Cydia jailbreak app store geïnstalleerd worden, waarna er handmatig games kunnen worden toegevoegd. De ontwikkelaar raadt overigens aan om geen ROM’s (het format van games voor deze functie) te downloaden of te piraten. Met een Wii zouden ROM’s gemakkelijk zelf aangemaakt kunnen worden.

Het is tof om weer terug in de tijd te gaan en tenzij je nog een Wii of GameCube hebt is dit een geinige manier om weer even wat oude herinneringen op te halen. Dat, of je gebruikt deze GameCube-achtige Switch-controller. Overigens zit het hele scherm bij een GameCube-emulator wel vol met buttons, wat het een beetje druk maakt.

[gv data=”gUr_BPLaVO4″][/gv]

Lees ook: Dit zijn Nintendo Switch’ 8 bestverkochte games ooit

Eén reactie

  1. Op je IOS device speel je helemaal niks ! De nieuwste devices met de A13 chip kan je niet eens jailbreaken en de toestellen die het wel kunnen hebben geen vaste jailbreak maar zijn tethered. Dus bij een reboot is de jailbreak weg en kan je hem weer aan een computer hangen om het weer actief te maken.
    1 IOS update verder en de jailbreak werkt niet meer en zo ga je maar door.

    Alleen leuk voor mensen die wellicht een Ipad hebben die stof loopt te happen en hem enkel willen gebruiken als emulator.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *