Zo transformeer je bonnetjes naar aanpasbare PDF’s

Adobe Scan
Digitaliseren en aanpassen… het is mogelijk.

Het is tegenwoordig geen rocket science meer om bonnetjes te digitaliseren of om andere fysieke documenten op je PC op te slaan. Toch is één functie vaak niet aanwezig of totaal niet gebruiksvriendelijk. Adobe wil met hun nieuwe app precies dat probleem aanpakken.

Tekstherkenning staat discutabel nog in de kinderschoenen. Lichtinval, contrast en kwaliteit van het bronmateriaal hebben een grote invloed op hoe apps het materiaal verwerken. Adobe gaat daarentegen nog een stapje verder, want met Adobe Scan zou je bonnetjes en andere documenten niet alleen gemakkelijk kunnen digitaliseren, maar zelfs kunnen aanpassen.

[gv data=”L2_-jwiIbL0″][/gv]

Het enige wat je hoeft te doen is een foto van bijvoorbeeld een bonnetje maken. Vervolgens zet de app de foto om tot PDF. Het mooie en relatief unieke van deze app is dat het de tekst op het bonnetje tot aanpasbare tekstbalonnen omtovert (door middel van de Optical Character Recognition-technologie). Je kunt dus gemakkelijk notities toevoegen aan je documenten.

Daarnaast zou de app in staat zijn om meerdere pagina’s tegelijk te registreren en de aangemaakte documenten kun je gemakkelijk samenvoegen. Tot slot kun je vervolgens gemakkelijk in dat document zoeken naar bepaalde woorden.

Het nadeel, afhankelijk van je voorkeur, is het feit dat alles wordt opgeslagen op de Adobe Document Cloud. Gebruikers die normaliter een andere cloud gebruiken, worden zo dus gedwongen om overstag te gaan. Desalniettemin is Adobe wellicht het beste programma om fysieke documenten mee te digitaliseren. Adobe Scan is gratis verkrijgbaar op Google Play en iTunes.

Heb jij een andere manier waarop je documenten gemakkelijk overzet naar je PC of smartphone? Laat het weten in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *