Zo typ je op een smartwatch [video]

Auteur: , 4 Reacties

De hardwarebazen in technologieland strijden straks voor een plekje om je pols. Maar kun je met zo'n halve smartphone ook nog een beetje typen?

Als Microsoft en Apple straks met een Windows Watch of iWatch komen zullen deze producten hoogstwaarschijnlijk een verlengstuk van de smartphone in je broekzak zijn. Complete epistels kunnen typen op je met processors uitgeruste polsklok lijkt er niet bij.

Of… misschien toch?

De makers van ZoomBoard hebben software ontwikkeld waarmee op zeer kleine schermen gewoon getypt kan worden. Precies ja, middels zoom. Een digitaal QWERTY-toetsenbord kan namelijk vergroot worden door een keer in de buurt van de gewenste letter te klikken. Daarna tik je je de juiste letter aan. Een swipe naar rechts geeft een spatie, een swipe de andere kant op zorgt voor een backspace.

VIDEO!4 reacties

Ziet er een klein beetje omslachtig uit maar ik ben zeker benieuwd hoe het uiteindelijk gaat werken.
Je moet voor iedere letter 2x drukken, maar da’s nog best een redelijk compromis voor typen op zo’n klein schermpje. Vroeger moesten we tijdens het sms’en op onze mobiel zonder touchscreen of toetsenbord, voor sommige letters wel 4x op dezelfde toets drukken.
Maak er een T9 toetsenbord van en je typt al een stuk sneller… Leuke ontwikkeling voor de rest.
Mijn meeste SMS en WA berichtjes doe ik via (google)voice lijkt mij juist voor een horloge erg handig wel heel erg Knightrider *kitt* aan de andere kant wordt het dan nog irritanter in het ov

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).