Zo vaak werd Game of Thrones S8E01 illegaal gedownload

Zo vaak werd Game of Thrones S8E01 illegaal gedownload
Piraterij verleden tijd? Absoluut niet.

We leven in 2019 maar het illegaal downloaden van films en series door middel van torrents is nog altijd springlevend. Game of Thrones heeft als reputatie dat de serie bekend staat als meest illegaal gedownloade serie ever. Die reputatie zet de serie met dit nieuwe seizoen traditioneel voort.

De eerste aflevering van het achtste seizoen GoT werd massaal gedownload. Dat blijkt uit cijfers van Muso, aldus Business Insider. De eerste aflevering werd binnen 24 uur maar liefst 54 miljoen keer illegaal gedownload.

De downloads zouden vooral afkomstig zijn uit China en India. Over dit laatste valt overigens te twisten. Een VPN kan immers instanties voor de gek houden. Er valt wel een verklaring te vinden waarom er zoveel downloads uit China afkomstig waren. De aflevering was in het land zes minuten korter dan oorspronkelijk. Boze fans downloaden de volledige aflevering om alsnog de missende minuten te kijken.

Desalniettemin keken miljoen mensen wereldwijd netjes via een HBO-abonnement naar Winterfell, de eerste aflevering van het achtste en laatste seizoen Game of Thrones. Een samenvatting van deze episode kun je hier lezen.

Eén reactie

  1. Eigen schuld, dikke bult. Het achterlijke moeras van subscription systemen maakt het onmogelijk om legaal aan leuke content te komen, wanneer juist elk platform probeert unieke must-have content te hebben. Gaat ook gebeuren met games, met de nieuwe streaming services. Want het ging zo goed voor films en series.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *