Zo veel betaalt Apple Music voor een stream

Apple music taylor swift
Het is een kwestie van dagen voordat Apple’s streamingdienst officieel van start gaat. Veel mensen zullen zich aanmelden voor de free-trial en het bedrijf kondigde deze week aan artiesten dan toch maar te gaan betalen. Nu is bekend geworden hoeveel.

En dat is het schone bedrag van 0,2 dollarcent per stream, zo meldt de New York Times. Apple zwicht daarmee voor de kritiek van onder andere Taylor Swift en de Beggars Group, een consortium van indie-labels: aanvankelijk wilde het bedrijf helemaal niets betalen. De twee-tiende cent is geen normaal bedrag voor een stream-vergoeding, maar wel vergelijkbaar met wat andere diensten betalen tijdens een proefperiode.

Gisteren werd bekend dat ruim 20.000 indie-labels om zijn. Zowel Beggars Group (XL Recordings, 4AD en Rough Trade Records) als Merlin Network hebben inmiddels hun handtekening gezet.

De eerste single die exclusief op Apple Music verschijnt werd gisteren ook onthuld: dat is ‘freedom’ van Pharell.

Op 30 juni is het zo ver. Dan is de app van Apple Music beschikbaar samen met iOS 8.4. Onbeperkt muziek luisteren kan voor 10 euro per maand, een gezinsabonnement voor zes personen kost vijftien euro.

2 reacties

  1. Wat een belachelijk lage vergoeding. 5 streams voor 1 cent. 500 streams 1 dollar. Weet iemand wat voor vergoeding ze krijgen voor betalende bezoekers?

    • @autoblogfan: als je advertenties op een youtube kanaal draait kan je er met een beetje geluk tegen de 10 euro per 1000 views uit slaan, lijkt mij een beter verdienmodel. Maargoed dan zit er wel een reclame voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *