Zo veel geld denkt Huawei mis te lopen

Auteur: , Geen reacties
Zo veel geld denkt Huawei mis te lopen

De maatregelen hakken er in bij het Chinese techbedrijf.

Het was een tijdje in het nieuws, maar inmiddels zijn de meesten van ons vast vergeten in hoeverre Huawei in de stront zit. Het techbedrijf heeft zeker genoeg geld om het hele drama met de Verenigde Staten achter zich te laten en om met alternatieven te komen, maar dit betekent dat er enorme investeringen gedaan zullen moeten worden.

Het bedrijf heeft cijfers bekendgemaakt wat het mogelijk denkt te verliezen en dat brengt in beeld hoe groot het drama is. Oprichter en CEO Ren Zhengfei laat volgens Reuters weten dat de omzet dit jaar 4 miljard dollar minder zal uitvallen dan verwacht. Men mikt op een omzet van 100 miljard dollar voor dit jaar. Oorspronkelijk had Huawei voor dit jaar een omzet van 125 miljard dollar voor ogen.

Met het wegvallen van de Android-licentie en alles daaromheen verwacht Huawei dat het aantal internationale smartphone verschepingen met 40 procent daalt, meldt Bloomberg. De CEO denkt dat zijn bedrijf jaren nodig heeft om te herstellen van de klap die het nu te verwerken dreigt. Op z’n vroegst pas tegen 2021, aldus Zhengfei.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).