Zo veel ruimte houdt de Xperia X over voor opslag

Xperia X
Hint: vrij weinig.

32 GB opslag staat niet gelijk aan 32 GB vrije ruimte voor fotos en apps. Dat wist je inmiddels waarschijnlijk wel. Maar hoe groot het verschil tussen theoretische en werkelijke opslagruimte kan zijn, laat PhoneArena hier zien.

Het blog ontdekte namelijk dat er van de 32GB die beloofd wordt op de doos van de Xperia X en X Performance uiteindelijk slechts… 20GB beschikbaar is voor de gebruiker als opslag (de rest is uiteraard voor het OS en standaard-apps).

Minder dan tweederde dus. En dat terwijl niet alleen OS en features, maar ook de apps die we installeren en de videos (4K anyone?) die we opslaan steeds groter worden. Stilstand met 32 GB is dus in werkelijkheid een behoorlijke achteruitgang.

Misschien tijd dat we deze verschillen gaan aanmerken als een vorm van consumentenbedrog.

Uiteraard kan een microSD-kaart soms uitkomst bieden.

Nog geen reacties

    • @Jantje_555: Goed om te zien dat de Apple marketing machine zo goed werkt, want ondanks dat dit bericht nergens spreekt over Apple of iPhone zit het toch in jou hoofd.

      Verder natuurlijk bizar dat iets als een MicroSD kaartje nog steeds nodig lijkt te zijn op Android, wat een enorme hoeveelheid bloatware moet hier wel niet opstaan zeg.

      • @Donstil:
        “Verder natuurlijk bizar dat iets als een MicroSD kaartje nog steeds nodig lijkt te zijn op Android, wat een enorme hoeveelheid bloatware moet hier wel niet opstaan zeg.”

        Spotify met offline muziek, foto’s, video’s, games .. of doe jij niets anders met je dure iPhone dan bellen? Want dan weet ik niet wat kanslozer is.. een SD kaartje gebruiken omdat je de smartphone gebruikt waar deze voor is bedoeld of een dure iPhone hebben waar je alleen maar mee belt (maar wel aan andere kan laten zien hoe stoer je bent want iPhone)

        • @ardonjr: Zo zo de termen “kansloos” en “stoer” gebruiken. Jij weet duidelijk wel hoe ik in elkaar steek.

          De prijs is relatief, voor jou is de iPhone duur kennelijk maar voor mij persoonlijk niet. Ondanks dat bel ik er nooit mee trouwens, vind dat een vervelende en achterhaalde manier van communiceren.

          Ik heb ruimte zat op mijn iPhone hoor (bedankt voor de interesse) ook met offline opgeslagen Apple Music nummers, foto’s en filmpjes.

      • @Donstil: Over het algemeen zijn het de iPhone gebruikers die klagen over gebrek aan ruime of de diefstal van hun portemonnee wanneer ze een iPhone met meer opslagruimte willen. Ik heb 50gb aan muziek op mn telefoon naast mn apps, foto’s en video’s e.d. Om dat kwijt te kunnen op een Iphone zou me dat 220€ extra kosten voor de 128gb (6s Plus) versie t.o.v 16gb (belachelijk dat dat überhaupt nog aangeboden wordt).

        Nu kostte me dat slechts 4 tientjes voor een 128gb MicroSD kaartje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *