Zo veel sneller worden toptoestellen in 2018

Speedtest: Samsung Galaxy S8 vs LG G6
Qualcomm is al flink bezig met het ontwikkelen van de nieuwe generatie chipsets.

We zitten al bijna op de helft van 2017 en hebben inmiddels al heel wat vlaggenschepen mogen aanschouwen. Enkele echte toppers zoals de Galaxy S8 en HTC U 11 zijn uitgerust met een razendsnelle Snapdragon 835 chipset. Toch is Qualcomm bezig om de nieuwste generatie chipsets nog eens flink op te voeren.

Volgens Aju Business Daily is het bedrijf deze maand namelijk gestart met het ontwikkelen van de Snapdragon 845 chipset, die vrijwel zeker in de LG G7 zal zitten volgend jaar. Ook Samsung met de Galaxy S9 wordt niet overgeslagen in het ontwikkelproces volgens The Investor.

De nieuwe chipset is vermoedelijk gebaseerd op de razendsnelle 7 nanometer-technologie, waardoor de Snapdragon 845 over maar liefst 27 procent meer kracht beschikt dan de huidige chip voor high-end smartphones, die gebaseerd zijn op 10 nanometer-technologie zoals de Snapdragon 835.

Met name de samenwerking met LG blijft opvallend, aangezien het bedrijf dit nog eieren voor haar geld koos en de oudere Snapdragon 821 chipset in haar eigen vlaggenschip plaatste, vermoedelijk vanwege tijdsdruk. Het verschil tussen de Snapdragon 821 en 835-chipset is echter een stuk minder drastisch dan het verschil tussen de Snapdragon 835 en 845-chipset.

3 reacties

  1. Toppie … misschien gaat de S9 dan sneller worden dan de iPhone 7 …. aangezien de (16nm) iPhone 7 met de (10nm) Samsung S8 de vloer aanveegt.

  2. Totaal zinloos, deze rat race. Alsof je een sportauto met een topsnelheid van ruim 300 km/u gaat vervangen door een die 350 km/u kan, terwijl zelfs 200 rijden al een utopie is.

    Zou men het steeds kleiner (en daarmee zuiniger) worden van de processors eens echt slim benutten, dan hebben we in no time de smartphone die we stiekem allemaal willen: vlot genoeg voor alle taken die we er dagelijks mee uitvoeren gecombineerd met een batterijduur van een week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *