Zo veel werkgeheugen hebben de nieuwe iPhones en iPad

iphone 6s
Apple hield altijd vol dat het upgraden van het geheugen overbodig was, iets waar veel app-ontwikkelaars het bepaald niet mee eens waren. Nu is Apple dan toch overstag gegaan.

Geruchten en berichten over meer werkgeheugen circuleerden al langer, maar het is nu bevestigd door ontwikkelaar Hamza Sood:

Hamza Sood tweet

De voorgaande iPhones (vanaf de 5 in 2012) beschikten over 1GB aan werkgeheugen – beduidend minder dan toestellen van de concurrentie, die soms zelfs over 4GB beschikten. Volgens Apple zou iOS echter zo in elkaar zitten dat het prima kon draaien met die ene GB. Ontwikkelaars van grotere games en apps lieten echter bij herhaling weten dat het beperkte werkgeheugen voor hen problematisch was.

Nu blijkt dat de iPhone 6s en zijn grotere broertje allebei voorzien zijn van 2GB werkgeheugen. Verwacht gevolg: betere performance van de apps en een sneller reagerend iOS – en blije ontwikkelaars, natuurlijk.

De iPad Pro doet het met 4GB. Dit werd vorige week al per ongeluk onthuld door Adobe, maar vervolgens weer ingetrokken. De 4GB is essentieel om meerdere apps naast elkaar te kunnen laten draaien.

11 reacties

      • @luxaeterna: Als dat zo is dan hebben ze niks op een 6 of 6S te zoeken want eigenlijk alles lichte gebruikers doen (wat bellen, sms, appen, faceboekje, spotify luisteren, etc.) kan je nog heel lang doen met de 5S.

        Met andere woorden, je koopt dan een hele dure telefoon terwijl je met een goedkopere ook af kan. Immers, vrijwel alle sellpoints van de 6S staan in het teken van 4K, HD, snellere media, snellere gaming, etc etc.
        Allemaal zaken die veel data kosten.

        Natuurlijk kan je bestanden moven en deleten naar de cloud maar ga maar eens op vakantie dan houd je vrijheid snel op met een normaal gevulde 6S met de reguliere apps enzo.
        2 dagen leuke foto’s maken en een paar mooie filmpjes en je moet dingen gaan deleten.

        16Gb is gewoon niets meer anno 2016, ja dat is zo’n beetje de tijd dat die 6S gemeengoed is en mensen er ook daadwerkelijk mee lopen.

          • @bofkont: de normale gebruiker heeft er geen genoeg aan. De groep mensen, zoals jij schijnbaar, die er genoeg aan hebben is zeer beperkt. Dit zijn mensen die er hun hobby van maken om data te managen en IT beheerder te spelen om zo maar ruimte te hebben.
            Jij bent een exoot want de meesten kopen zo’n Highend telefoon om gebruik te maken van zijn features en niet om constant bezig te zijn met data te moven.

            Wifi in hotel is leuk maar het hotel met een > 10mbit verbinding voor de klant moet ik nog vinden.
            Heb jij enig idee wat een 4K movie per seconde aan geheugen verbruikt ?

            Natuurlijk moet iedereen weten wat hij/zij koopt maar dan moet je wel een keuze hebben. Als er een 32 gb versie is naast de huidige modellen dan hoor je niemand klagen.
            Maar als je die niet hebt maar wel een 16gb versie dan klopt er iets niet.

          • @bofkont: Ja dat werkt super als je alleen maar thuis op je kont zit of werkt bij een IT bedrijf met een fatsoenlijk netwerk.
            Meestal is het zo dat als je veel opslag opslurpt (en je dus bijzondere momenten vastlegt) je niet in de buurt bent van een fatsoenlijk netwerk waar je toegang tot hebt.
            4G mobiel internet is best rap en zeker bruikbaar voor cloudservices maar een data bundel smelt weg op die manier.

  1. Ik ben juist blij met 16gb , nu word ik “gedwongen” om foto’s naar Onedrive te uploaden, iets dat goed uitkomt omdat ik toch niet langer dan 6 maanden met mijn 6S doe.
    M.a.w. ik raak nooit mijn foto’s meer kwijt.

    ( Ik verdom het om geld te betalen voor meer opslag in iCloud)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *